Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Marian Oprişan şi-a impus omul la Justiţie | OPINIE

Andrei Mărgăritescu Actualizat: 23.02.2017 - 15:25

Baronul Portofel de Vrancea, pe numele real Marian Oprișan, ar fi sărit la gâtul lui Liviu Dragnea și i-a spus franc în față că are vreo 6-7 filiale PSD care ar fi gata să provoace un congres extraordinar taman acum, la ceas de remaniere.

Share

Baronul Portofel de Vrancea, pe numele real Marian Oprișan, ar fi sărit la gâtul lui Liviu Dragnea și i-a spus franc în față că are vreo 6-7 filiale PSD care ar fi gata să provoace un congres extraordinar taman acum, la ceas de remaniere. Ca să nu provoace o criză în partid, liderul social democrat ar fi fost de acord în extremis că să-l nominalizeze la Justiție pe vrânceanul Toader Tudorel, fost judecător al Curtea Constituțională.

Tudorel Toader și-a început cariera profesională în orașul Panciu, ca procuror la Procuratura locală, în timpul comunismului victorios. A avansat rapid la Procuratura județeană Vrancea, unde a anchetat, printre alții și pe hoții de buzunare din gara Focșani. Se pare că de atunci i s-ar trage lui Oprișan porecla de Portofel, fiind luat în ”custodie”, - după ce a fost anchetat de Procuratură -, de col. de atunci de Securitate Petre Tîlvăr, tatăl deputatului PSD de Vrancea, Angel Tîlvăr, sub indicativul ”Alin”.

Citește și: VIDEO. Premierul Sorin Grindeanu a anunţat noile nominalizări din Cabinetul pe care îl conduce

Ulterior, Tudorel Toader a ajuns judecător de Curte de Apel și s-a mutat la Iași. Iar în anul 2000, viitorului judecător constituțional i se umflă averea pe loc. Atunci i-au crescut în bătătură 58 hectare de teren agricol extravilan, peste 15 hectare de terenuri forestiere, două apartamente și o casă în comuna natală Vulturu.

Cum baronul de acum al Vrancei organizează periodic partide de vânătoare, din echipa sa nu lipsesc Angel Tîlvăr, fostul șef al Parchetului Vrancea Ion Lefter – fost șef al judecătorului Tudorel Toader - și chiar judecătorul în chestiune, cu toate că nu e vânător.  Ultimul zaiafet de acest gen ar fi fost organizat într-o pădure din zona Ruginești, care aparține fostului deputat Ion Roman, recent declarat de ANI incompatibil.

Chiar în seara anunțului că ”fratele  Tudorel”  - cum îl alintă Oprișan - a fost nominalizat pentru portofoliul Justiției, baronul de Vrancea și-ar fi convocat amicii la o locație discretă pentru a uda cu multă Galbenă de Odobești numirea ”fratelui” la ministerul Justiției.

”Bă v-am spus că îmi impun omul la Justiție? Ce credeați că OM-ul (aluzie la sigla cu care s-a impus pe internet- OM de la Oprișan Marian) doarme și Dragnea face ce vrea? Și ciumpalacii care au ieșit în stradă la Focșani (n.n. -râde copios) în zilele protestului împotriva guvernului i-am coordonat tot eu, băi. Boieru să trăiască!”, ar fi zis Portofel.

De menționat că Boieru este numele șefului DIPI Vrancea.

Citește și: Băsescu: Tudorel Toader, propus ca ministru al Justiţiei, a încercat în 2012 mistificarea rezultatului de la urne. Va fi capabil să încalce legea pentru a da satisfacţie celor care l-au numit?