10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialImigratie si cultura

Imigratie si cultura

Europa are aceeasi problema a imigratiei ilegale – sau neplacute – ca si SUA, dar si mai dificila. Cauza este, in mare parte, ipocrizia europeana si dorinta de a evita chiar si discutia, ca sa nu vorbim de solutie, in numele corectitudinii politice si al “tolerantei” absurde. Numele de nepronuntat al problemei este Islam.
La ora actuala Europa Occidentala (definita aici ca primii 15 membri ai Uniunii Europene, plus Norvegia si Elvetia) are cam 15-20 milioane de musulmani – nimeni nu stie precis pentru ca multi sunt ilegali si multi sunt in Franta, tara cu cei mai multi musulmani, unde recensamintele interzic intrebari asupra religiei.
Fiind pe cale de a termina un manuscris asupra Islamismului in Europa (Occidentala) am avut de a face cu nenumarate statistici, personalitati si evenimente legate de imigratia musulmana, de la Londra la Paris, Bruxelles, Madrid, Roma, Amsterdam si Berlin. Ce este clar este ca, desi problema este intr-adevar continentala, solutiile cautate sau aplicate sunt, in cel mai bun caz, nationale. In Olanda si Danemarca, probabil tarile cele mai “tolerante” in lume – cel putin daca toleranta inseamna legalizarea prostitutiei (si sindicalizarea acesteia, ca si a… armatei!), casatoriei homosexuale, eutanasiei, drogurilor etc., problema imigratiei si a asimilarii musulmanilor a devenit acuta – dar doar dupa doua asasinate spectaculoase comise de catre islamisti sau simpatizanti in Olanda si incendierea unor reprezentante daneze in Siria si Gaza, ca rezultat al unei campanii antidaneze starnite de imami din Danemarca dupa aparitia unor caricaturi ale lui Mohamed, considerate de ei ca blasfematoare.
Desi in mare parte imigrarea pentru munca a fost oprita in Europa de trei decenii, a continuat cea bazata pe unificare familiala si asa-zisul “azil politic”. Unificarea familiala inseamna, practic, ca 90% din turcii sau marocanii din Olanda, Germania sau Belgia se casatoresc cu persoane din Anatolia Orientala sau regiunea Muntilor Rif din Maroc, regiuni islamice, rurale si conservatoare – deci Europa importa mereu musulmani (sau mai ales musulmane, needucate si religioase si, de asemenea, probabile consumatoare de ajutor social).
Dar problema imigratiei musulmane este generala – chiar daca aspectele negative difera in intensitate de la tara la tara. In Elvetia si sudul Italiei problema este traficul de droguri si persoane facut de albanezi si kurzi; in Marea Britanie problema este terorismul islamist importat din Pakistan (incurajat de faptul ca 90% din musulmanii din Anglia provin din fosta Indie britanica – Pakistan, India, Bangladesh), acum principala sursa mondiala de teroristi islamisti. Iar in Franta se plateste pretul colonialismului – terorismul islamist este de origine algeriana, marocana si tunisiana.
Problema europeana, si in mult mai mica masura cea americana, este cea a balantei intre natalitatea in scadere si nevoia de a gasi contribuabili pentru sistemul de asigurari sociale existent – si unii, ridicol cum este, inca cred ca si imigratia este “solutia.” De ce este ridicol? Pentru ca imigrantii europeni actuali, mai ales cei din Africa de Nord si Subsahariana, pe langa faptul ca vor compromite ideea de drept, fiind ilegali, sunt un cost aditional pentru Pierre, Alan sau Hans de azi, mai degraba decat o investitie in viitorul unui Piere, Alan sau Hans – maine.
Exista solutie? Probabil ca nu, cel putin nu curand. O cauza este mentalitatea “europeana” – marele prieten al Islamului si fan al “dialogului civilizatiilor” (orice ar insemna, si este neclar) in Europa este primul ministru spaniol, Jose Luis Rodriguez Zapatero, care pe de o parte face ziduri in tot mai inalte in enclavele nord-africane (Ceuta si Melilla) si cere ajutor naval de la UE, dar pe de alta da amnistie la sute de mii de imigranti ilegali ce vor intra in restul Uniunii Europene – si deci invita mai multi, spre nemultumirea Frantei si a Germaniei, destinatiile probabile. Ca ceva trebuie facut de catre cineva este clar din exemplul unei Malte, membra a UE, unde doar anul trecut au aparut 1500 de imigranti ilegali, care, la o populatie de 400.000, sunt echivalentul unui sfert de milion in Anglia sau Franta.
Pana acum nici nu am mentionat problema care, mai mult decat poligamia, abuzul femeilor, antisemitismul, criminalitatea ridicata, dependenta de ajutor social, atrage atentia publicului european asupra imigrantilor musulmani – terorismul.

Cele mai citite

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă