Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Gâdea show: factura lui Voiculescu şi mesajul pentru Antonescu

Laurentiu Mihu 14.03.2012 - 11:30

Marţi, 13 – ghinion. Mihai Gâdea a demonstrat definitiv că nivelul său este mult sub nivelul mării. Până acum, şi-a camuflat cât de cât precaritatea intelectuală, morală şi profesională ...

Share

Marţi, 13 – ghinion. Mihai Gâdea a demonstrat definitiv că nivelul său este mult sub nivelul mării. Până acum, şi-a camuflat cât de cât precaritatea intelectuală, morală şi profesională graţie formatului casnic al emisiunii pe care o realizează şi care e populată seară de seară, şapte zile din şapte şi 365 de zile pe an aproape exclusiv cu colegi din Antene şi personaje stipendiate de firmele lui Dan Voiculescu.

Într-un mediu atât de prietenos, până şi cele mai grave carenţe ale moderatorului pot fi mascate, după modelul fragilei întineriri a tenului când e îngropat sub stratul gros de pudră presărat înainte de intrarea în platou. Dar faţă în faţă cu Ungureanu, vraja care funcţiona-ceas cu interlocutori precum Ciuvică & Co. a dispărut.

Nu voi intra în detaliile umilirii lui Gâdea, de observaţii pe această temă s-a umplut până şi facebook-ul Antenei 3. Dar pornind de la interviul memorabil de marţi 13 martie aş face câteva scurte remarci.

Prima. Mihai Gâdea a demonstrat, în direct şi la propria emisiune, şi cred că e clar acum pentru toată lumea, că minte pe cartea de vizită şi în CV când se prezintă jurnalist. Nu mai este aşa ceva de foarte mult timp, în schimb cu fiecare prestaţie mai impinge puţin în mocirlă ideea de presă. Nu doar că subiectivismul său “felixian” a mai ieşit o dată în evidenţă, dar omului îi scapă inclusiv regulile elementare ale unui interviu, de pildă.

A doua. Mihai Gâdea şi-a făcut-o cu mâna sa. Umilirea de care a avut parte la o oră de maximă audienţă din partea unui invitat cu care avea, măcar din spirit de autoconservare, obligaţia de a fi precaut şi documentat are la bază tocmai convieţuirea senină a moderatorului cu minciuna de care pomeneam mai sus. A făcut greşeala vieţii lui tocmai pentru că se consideră jurnalist, deşi nu este mai mult decât un propagandist cu iz corporatist, după tiparul vremurilor noi. Doar aşa se explică invitarea lui MRU în studioul Antenei 3 - din raţiuni jurnalistice. Însă minciuna şi păcăleala au picioare scurte: când Gâdea a abdicat de la ceea ce a fost dresat să facă (să fie isteric şi neobrazăat de la distanţă, tocmai pentru a nu fi muşcat), totul s-a prăbuşit. A face presă nu e, deci, chiar atât de simplu.

A treia. A făcut pagube. De acolo, din umbră, Dan Voiculescu are de ce să se simtă frustrat. Prestaţia ridicolă a obedientului său angajat a zdruncinat serios şandramaua propagandistică pe care a reuşit să o pună pe picioare, o şandrama care îl costă bani şi care îl costă în continuare la capitolul imagine. Pentru Voiculescu, însă, un pericol şi mai mare ar fi ca o frustrare similară să se instaleze de acum şi în interiorul PSD şi PNL, unde Mihai Gâdea şi Antena 3 să fie decăzuţi de la rangul de suliţe cu vârful otrăvit în lupta cu Puterea şi, astfel, moneda de schimb a PC şi a lui “Felix” în negocierile politice să fie reevaluată de parteneri.

A patra. Interviul premierului Ungureanu în platoul lui Mihai Gâdea este totodată o avanpremieră la o eventuală confruntare directă Mihai Răzvan Ungureanu – Crin Antonescu. Isteria, forma fără fond, unele lacune grave din bagajul de cultură generală, suficienţa, ispita limbajului violent şi sprijinul lui Dan Voiculescu sunt câteva lucruri care îi fac pe Gâdea şi pe Antonescu să semene aproape ca doi gemeni. Prin urmare, dacă a văzut prestaţia lui Mihai Gâdea în faţa lui MRU, Crin Antonescu are toate motivele să cadă pe gânduri. Dar şi mai îndreptăţiţi să o facă sunt cei din jurul său, legiuni întregi de liberali şi de social-democraţi care depind de succesul USL pe toate fronturile, nu numai la locale şi la parlamentare.

P.S.: Cât de pe fază a fost "jurnalistul" Mihai Gâdea când invitatul său a admis, chiar dacă într-o formă nu extrem de explicită, că între el, premierul, şi PDL şi unii lideri democrat-liberali există tensiuni?

Citește totul despre:

Comentarii

loading...