21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialDuoul Busuioc-Iliescu falseaza la Romexpo

Duoul Busuioc-Iliescu falseaza la Romexpo

Arc peste timp: Ion Iliescu i-a felicitat pe candidatii PSD exact in aceeasi sala in care ii gratula pe mineri dupa devastarea Bucurestiului din 13-15 iunie 1990. Obsesie draga inimii sale. Geoana i-a lasat ultimul cuvant. Iar Iliescu a facut ce stie el mai bine: i-a trimis in batalia electorala pe candidatii PSD ca pe hoardele de mineri acum 18 ani. Cu minciuna de brat.
Inconjurat de adevaratii baroni si umar la umar cu Mircea Geoana si Adrian Nastase, Iliescu i-a indemnat sa nu devina partid al demagogilor si al imbogatitilor. Pai, tocmai acesta este PSD! stiind bine cu cine are de-a face, i-a invatat cum sa se prefaca, sfatuindu-i sa nu afiseze opulenta, caci nu garanteaza succese.

A devenit limpede de ce atata vreme s-au ferit sa recunoasca deschis alianta PSD-PNL. Pentru ca pesedistii sa se poata lauda in campania electorala cu faptul ca liberalii au interpretat partitura scrisa de PSD plus PC. Deci au fost marioneta neocomunistilor. Insa, dupa ce spune asta, Iliescu sustine cu nerusinare ca PNL este, de fapt, singurul partid din zona dreptei romanesti. L-au "modelat" pe Slabiceanu dupa cum au vrut muschii lor de initiatori de legi populiste, iar acum pesedistii ar vrea sa-i credem cand spun ca ei se lupta "pe bune" cu cel care s-a dovedit atat de maleabil in fata santajului social-democrat. Nu-i vorba ca si Tariceanu ar dori la fel de mult sa-l credem cand identifica PSD ca fiind singurul adversar electoral al liberalilor si explica aceasta vorbind despre puternica stanga reprezentata de PSD. Daca Geoana tot a recunoscut ca Iliescu, in marea sa intelepciune, a reusit impunerea santajului pentru PNL, l-a lasat sa dicteze pana si sloganul de campanie: "Mai bine pentru cei multi". Geoana propusese: "Mai bine pentru mai multi". E o diferenta.

Pesedistii mai spera inca, dupa cum s-a vazut sambata, ca romanii, brusc amnezici, sa devina mari consumatori ai opiumului electoral virat de ei. Au revarsat peste tara o avalansa de promisiuni mincinoase. Sustin in devalmasie ca vor construi sute de mii de case, mii de scoli, mii de kilometri de autostrada, ca vor mari si mai mult pensiile si salariile, ca-i vor superimpozita pe cei hiperbogati. Nici o limita de bun-simt. Geoana, in discursul sau, l-a implicat pe Dumnezeu, apoi a sarit direct la horoscopul condamnat de Scriptura, vorbind despre "zodia dreptei", mai era putin si arunca blesteme asupra celor ce nu vor vota PSD. Planurile "candidatului" la functia de premier, pentru care s-a organizat, chipurile, statutar congresul extraordinar-publicitar de sambata (desi in documentul invocat se vorbeste despre desemnarea candidatului la prezidentiale, seful statului fiind, in realitate, cel care desemneaza primul ministru), au fost stricate de Marian Vanghelie. Cand acesta a propus, urland, Geoana – premier, Nastase – presedinte, prostanacul o cam bagase pe maneca. In cazul in care nu ajunge premier, vrea sa intre el in cursa pentru Cotroceni, nu sa-l lase pe Nastase.

In 2004 alianta s-a dovedit PSD minus PUR, in 2008 este PSD plus PC. Pana si candidatii sunt aceiasi: Nastase, Mitrea, Hrebenciuc, Mazare, Culita Tarata, Voiculescu… Iliescu nu mai este pe liste, asa ca pesedistii au trecut de la mesajul scris si vorbit la mesajul cantat. Fals. si cine sa falseze din toti bojocii mai bine decat Costel Busuioc? Noroc cu "Pavarotti din Carpati", ca ne-a lamurit. El a interpretat atat de rudimentar "Con te partiro" incat delegatii la congresul pentru Geoana ar fi trebuit sa inteleaga ca trebuie sa plece in Congo, nu in campanie electorala.

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...
Ultima oră
Pe aceeași temă