13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialDan Turturică despre dezbaterea prezidențiabililor: ”România lucrului prost făcut”

Dan Turturică despre dezbaterea prezidențiabililor: ”România lucrului prost făcut”

Am evitat să scriu aseară despre confruntarea Iohannis – Ponta de la Realitatea TV. Astăzi, concluzia este acceași. Dacă aș fi în locul lui Iohannis, mi-ar crăpa obrazul de rușine! A venit complet nepregătit la o dezbatere care ar fi putut să joace un rol decisiv în alegerile de duminică.

Evident, nu este vorba despre a ști pe de rost cifrele pe care Ponta le citea de pe o hârtie! Este vorba despre faptul că el nu știe cu adevărat de ce milioane de români se agață de candidatura sa ca de un fir de pai. Iohannis nu înțelege în profunzime de ce milioane de români fac eforturi supraomenești pentru a uita că a fost parte din marele complot anti-statal din vara lui 2012 și că nu a avut nici măcar bunul simț de a se dezice de opțiunea sa, profund greșită, de la acel moment.

Dacă ar ști toate acestea, dacă ar exista o punte cât de cât solidă de principii și viziune între el și cei ce vor merge duminică să-l voteze, argumentele cu care l-ar fi putut învinge pe Ponta i-ar fi venit de la sine. Dacă ești într-o minimă sincronizare cu alegătorii tăi știi precis ce îi reproșează aceștia lui Ponta și de ce îl consideră un pericol!

Nu, aici nu este vorba despre talent de comunicator. Băgați-l pe Iohannis într-o dezbatere despre drumurile, canalizarea și salubritatea din Sibiu și o să vedeți că nu-l va bate nimeni. Va recita un pomelnic de cifre din cap, va indica și aliniatele articolelor de lege relevante, va explica în detaliu microscopic de ce opțiunile sale au fost unele și nu altele!

Ar fi de neînvins într-o asemenea dezbatere pentru că problemele Sibiului și alegerile pe care le-a făcut le visează și noaptea. Dacă îl scoli la 3 dimineața și îl întrebi de două reglementări legale care se bat cap în cap și care este poziția juriștilor din primărie față de acest conflict le va spune fără să se trezească.

Motivul pentru care a fost slab în dezbaterea de aseară este unul la fel de profund ca și competența sa de administrator de oraș. Știe cum să facă să meargă bine un oraș, dar nu înțelege decât superficial mecanismele prin care prestația lamentabilă a majorității politicienilor a distrus această țară. Are doar senzația că le înțelege.

Citiți continuarea textului pe turturica.ro.

Dan Cristian Turturica
Dan Cristian Turturicahttp://dan-cristian-turturica
Jurnalistul Dan Cristian Turturică conduce, de aproape opt ani, redacţia cotidianului “România liberă”. Înainte de a se alătura celui mai longeviv ziar din România, a condus redacţia săptămânalului “Prezent” şi a fost redactor-şef al cotidanului “Evenimentul Zilei” (2000-2004). În perioada 1995-1997 a fost corespondent special al cotidianului “Ziua” în SUA, timp în care urmat cursurile Universităţii din California, obţinând diploma de Master în Comunicarea de Masă. Experienţa de 20 de ani în presa scrisă (a debutat în 1990 la săptămânalul “Expres”) este completată de cea din audiovizual: a fost unul dintre producătorii şi prezentatorul emisiunii “Reporter Incognito”, difuzată între 2002 şi 2004 de postul “Prima TV”, şi a moderat talk-show-urile “Prim Plan” (TVR) şi “Arena Media” (Realitatea TV).
Cele mai citite

Cine nu este eligibil pentru Start-up Nation

Ediția din anul 2024 a programului Start-up Nation aduce modificări semnificative față de edițiile anterioare, inclusiv în ceea ce privește potențialii beneficiari, anunță o...

Cine nu este eligibil pentru Start-up Nation

Ediția din anul 2024 a programului Start-up Nation aduce modificări semnificative față de edițiile anterioare, inclusiv în ceea ce privește potențialii beneficiari, anunță o...

Europa Conference League în faza semifinalelor: Care sunt favoritele

Aston Villa, Fiorentina, Olympiacos și Brugges sunt echipele rămase în cursa pentru cucerirea trofeului UEFA Europa Conference League în acest sezon. Prima manșă a semifinalelor va avea...
Ultima oră
Pe aceeași temă