7.2 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialCorul premierilor canta pe trei voci

Corul premierilor canta pe trei voci

O muzica inselatoare se aude tot mai tare dinspre partidele mari din Romania. Desi s-ar vrea un cantec angelic, vocile dogite ale candidatilor la functia de premier zgarie auzul cunoscatorilor, dar ii incanta pe fanii manelelor politice. "Cantecele" menite sa vrajeasca urechile electoratului abunda nu numai in promisiuni electorale, ci si in laude la adresa propriei persoane. La fel se comporta liderii liberali, social-democrati ori democrat-liberali, plus aliatii de conjunctura: partidul lor e cel mai bun, ei sunt cei mai grozavi, au trecut deja primii linia de sosire trasata in fata Palatului Victoria.

Tariceanu intra in competitia electorala pentru recastigarea Palatului Victoria "mandru si onorat". Geoana anunta triumfalist ca "poate si vrea" aceeasi ravnita pozitie pentru ca ar avea "o echipa redutabila" si "mandria" de a reprezenta un guvern al aliantei PSD-PC.

Stolojan se plimba, ca un cocos de lupta, in slip pe marginea piscinei, mandru de bicepsii sai, si il gaseste pe liderul PSD "neserios", iar pe cel al PNL cam uzat deja de functie.

Promisiunile sunt si ele la fel de gogonate ca si imaginea de mari biruitori afisata de candidati. Daca lui Filip ii place litera "F", lui Tariceanu ii place cifra 7 si spune deci ca PNL va face Romania a saptea putere a Europei si pentru acest obiectiv a pus pe hartie sapte prioritati. Prima: pana la sfarsitul viitorului mandat, Romania va fi castigat deja inclusiv batalia cu marea coruptie.

De invidie la asa o gaselnita, Mircea Geoana l-a reactivat pe Ion Iliescu, punandu-l sef peste ecologistii social-democrati. Ca sa-l ajute, probabil, sa monteze GPS-urile pe tractoarele cu aer conditionat pe care sustine PSD ca le vor avea toti taranii. Euforic, Geoana viseaza chiar la infiintarea unui corp national de "voluntari". Liberalul Orban explica, de altfel, ca Geoana se uita in fiecare dimineata in oglinda si spune: "Ba, ce bine mi-ar sta ca prim-ministru!".

Goliciunea lui Stolojan pare a anunta ca liderul PD-L a ales ca tinta electoratul feminin de peste 57 de ani, pentru ca nu stiu ce efect a avut afisarea nuditatii sale asupra barbatilor de orice varsta (nu ma refer totusi la anumite minoritati). Spre deosebire de Tariceanu si Geoana, Stolojan nu candideaza pentru un colegiu uninominal, ca sa nu aiba alte obligatii in afara celor de "locomotiva electorala".
Aflat pe valul imaginarei victorii, Geoana anunta deja ca una dintre primele masuri pe care le va lua va fi aceea de a repopula Palatul Victoria cu pesedisti. Fripturistii asteapta cu nerabdare.

In vreme ce laudatorii lui Tariceanu, la curent cu impartirea fondurilor guvernamentale catre amici, spun ca el este "noul, acelasi si cel mai potrivit candidat pentru postul de prim-ministru", cei ai lui Geoana s-au impartit in doua: tabara lui Iliescu, cel pe care autonominalizarea l-a lasat indiferent, si cei carora li se pare ca "are minte de premier".

In privinta lui Stolojan, taberele pro si contra sunt deja conturate de o buna bucata de vreme intre fostii pedisti si peledisti.

Ascultam corul laudatorilor, cu trei laudarosi ca solisti, iar sonorul este dat la maximum. Toti canta ca niste basi autentici. si-au ingrosat vocile ca sa se auda mai bine promisiunile. Dupa alegeri, cel putin doi dintre ei se vor trezi tenori ca Farinelli. Basescu si-a pregatit deja "instrumentarul" constitutional. si ce voci angelice vom auzi plangandu-si infrangerea! O incantare pentru urechile melomanilor politici.

Cele mai citite

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă