Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Bătălia lui Iohannis pentru schimbarea României a început

Tom Gallagher Actualizat: 25.11.2014 - 12:22

Iohannis trebuie să inițieze schimbări care în mod gradual vor face peisajul politic din 2024 de nerecunoscut față de cel trist care există astăzi.

Share

Iohannis trebuie să inițieze schimbări care în mod gradual vor face peisajul politic din 2024 de nerecunoscut față de cel trist care există astăzi.

Nu sunt deloc surprins că o parte dintre sus­ținătorii noului președinte declară că premierul învins și partidul său trebuie să plece de la putere. Ideea că unui șef de gu­vern respins categoric de către popor în competiția prezidențială îi lipsește le­gitimitatea necesară pen­tru a guverna are o mul­ți­me de adepți.

Dar ar fi o eroare colosală pentru o opoziție slabă să se agite pentru o întoarcere prematură la guvernare. Ali­anța Creștin Liberală s-a for­mat abia anul acesta și es­te cunoscută astăzi drept noul Partid Na­țional Liberal. În alegerile parlamentare din 2012, formațiunile sale constitutive fie s-au luptat cu îndârjire între ele, fie au dezertat de pe câmpul de bătălie. Există și alte formațiuni, deja create sau care se pre­gătesc să fie lansate, care nu ar trebui tre­cute cu vederea. Mai presus de toate, sunt numeroși români al căror interes față de politică a fost aprins de pericolul unui mo­nopol în mâinile unei președinții Ponta.

Citiți continuarea articolului în Revista 22.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...