4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialAu transformat ANAF-ul în poliție politică. Acum, vor să pună mâna și...

Au transformat ANAF-ul în poliție politică. Acum, vor să pună mâna și pe DNA! | OPINIE

Ce instituții ale statului mai stau astăzi între banda lui Dragnea și România? Cine se mai opune declanșării unui jaf de proporții epice?

Poliția?

Tot Ministerul de Interne este pe mâna unei secretare de liceu din Videle, protejata liderului PSD. Singurul ei scop este să transforme ministerul în brațul armat al PSD, iar direcția de informații a MAI să redevină poliția politică a partidului.

Agenția Națională de Integritate?

Și-a dat obștescul sfârșit din momentul în care un obscur absolvent al cursurilor de specializare de la academia SRI a fost propulsat în fruntea instituției. Azi, Parlamentul este plin de persoane care, prin decizii ale Înaltei Curți de Casați și Justiție, au interdicție să mai ocupe vreo funcție publică, dar ANI acceptă pasiv această sfidare a Justiției. În 2014, în situații asemănătoare, ANI a sesizat CSM, care a sesizat Curtea Constituțională, care a constatat conflictul între puteri, iar incompatibilii au fost scoși din Parlament. ANI, sub această conducere, nu a făcut un gest pentru a investiga averea ascunsă a lui Liviu Dragnea.

SRI?

Mă întreb de ce nimeni din România nu pare a fi interesat de faptul că plagiatorii de la academia SRI nu numai că nu sunt sancționați, ci, dimpotrivă, sunt promovați. Unul este adjunct al procurorului general, altul este premier…Dar despre acest serviciu secret, care continuă să fie scăpat de sub orice control politic și a ajuns să medieze între președinte și liderul PSD, propunându-le un premier acceptabil pentru ambele părți, cred că vom discuta mai pe larg cu altă ocazie.

ANAF este un caz mai special, mai grav. În loc să recupereze prejudiciile stabilite în procesele de corupție și să investigheze marile averi ale politicienilor-bugetari, instituția hăituiește jurnaliști de investigație. Relu Fenechiu și Dan Voiculescu vor ieși din pușcărie după ce au executat o pedeapsă ridicol de mică și fără ca statul să recupereze nici jumătate din banii furați de aceștia. De facto, Fenechiu a stat 3-4 luni la închisoare pentru o mită de 650.000 de euro. De jure, pedepsele s-au „contopit”. E foarte rentabil să furi…

De aceea vă spun: să nu-i lăsăm pe hoții lui Dragnea să distrugă și DNA-ul, ultima linie de apărare în fața acestor cotropitori! Da, DNA nu este o instituție perfectă. Da, probabil că doamna Kovesi, la fel ca orice om, are păcatele ei. În orice caz, nu niște mafioți care se plimbă din televiziune în televiziune și slugile lor sunt îndreptățiți să judece activitatea unor procurori onești. Știu că propaganda lor este copleșitoare și te face să crezi că ceva e putred în instituție. Îmi amintesc și acum de un articol publicat de unul din angajații de top ai lui Dan Voiculescu, Cătălin Tolontan, care susținea că fostul director adjunct al SRI Florian Coldea are birou în sediul DNA, poartă pălărie de cowboy, stă cu picioarele pe masă și dă ordine procurorilor. Bineînțeles, nu s-a probat o iotă din acea poveste, dar suspiciunea, girată și de acest "jurnalist", s-a răspândit.

DNA, de bine, de rău, îi bagă pe hoți la pușcărie, aceasta este realitatea! Unii au intrat acolo, alții așteaptă la rând și sunt disperați. Mulți au scăpat, dar ce pot face circa 100 de procurori in fața jafului generalizat, dirijat de PSD? Când însă va pica și DNA-ul, nici o instituție nu-i va opri să fure cu o nerușinare fără precedent. Va fi mai rău ca pe vremea lui Ion Iliescu și Adrian Năstase, pentru că, în acele vremuri, sub presiunea alegătorilor, PSD avea ca obiectiv aderarea la NATO și UE. Acum, cred că Dragnea mai vrea să țină țara în Uniunea Europeană doar pentru că din fondurile (prost) gestionate de doamna comisar Corina Crețu se alimentează clientela PSD. Însă, dacă DNA-ul cade în mâinile bandei lui Dragnea, presiunile externe – fie de la Bruxelles, fie de la Washington – nu vor avea nici un efect și nu vor putea opri hoția generalizată.

Mai există, desigur, dincolo de DNA și orice altă instituție de stat, și poporul român. În februarie, PSD a primit o lecție. Eu am avertizat de pe atunci că nu va fi suficient, că simpla abrogare a OG 13/2017 e prea puțin și nu trebuie să ne oprească. Dragnea și ai lui trebuiau să fie scoși de la guvernare, iar PSD desființat. Jumătățile de măsură nu funcționează când te confrunți cu astfel de indivizi. Din păcate, am avut dreptate. Cei din PSD au schimbat tacticile, dar obiectivul final – distrugerea campaniei anti-corupție și eliberarea din pușcării a marilor corupți – rămâne. Dacă oamenii lui Dragnea vor reuși să ocupe toate instituțiile statului, eu cred că, așa cum au făcut și alte națiuni cotropite, poporul român are justificarea morală să se opună.

Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă