12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialAu făcut din boi miniștri! | OPINIE

Au făcut din boi miniștri! | OPINIE

Niciodată nu s-a acumulat atâta prostie într-un guvern al României cât în Cabinetul Dragnea 2! Niciodată!

Liviu Pop e cu „genunchele“ și cu „bacaloreatul“, uneori „bacaloriatul“. Carmen de la Teleorman citește 1.600.000 de euro – „un mi­lion șase sute de ieuro“ (și asta, în orice „interval oral“!). La tribuna ONU, Olgu­ța francofona transformă „piața muncii“ în „mersul tramvaiului“ și vorbește engleza ca baba Safta de pe uliță. Cuc de la Transporturi, paiața lui Bădălău de la Giurgiu, inspiră șmecherie și respiră prostie. Premierul Tudose zice că și-a luat doctorat doar pentru el, plagiatul nu contează. Iar Daea e cu oaia.

Bine, măcar, că Ana Birchall a fost „ejaculată“ (vorba lui Vanghelie) după Guvernul Dragnea 1, altfel ar fi continuat să fie impresionată de Liviu Rebreanu în romanul “Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război“, spre disperarea postumă a lui Camil Petrescu.

Când deschide gura Petre Daea, gândul îți zboară la un alt ministru al Agriculturii: celebrul Romulus Zăroni, din Guvernul Petru Groza (1945-1948). La o întrunire a activiștilor partidului, vrând să-i facă un compliment unei tovarășe arătoase, i-a scris pe un bilet: „Sînteţi unsoare. Maţ fermecat“. Voia să-i transmită ceva infinit mai delicat – „Sînteţi un soare. M-aţi fermecat“ -, dar nu i-a ieșit.

Altă întâmplare: la o ședin­ță a Consiliului de Miniștri a venit cu un pantof maro şi unul negru. Petru Groza l-a trimis acasă, de unde a venit la fel. „Am găsit tot unul negru şi unul maro, dar invers“, a explicat ministrul.

Zăroni l-a inspirat și pe Păstorel Teodoreanu când a scris: „Caligula Imperator /
A făcut din cal senator! / Domnul Groza, mai sinistru, /
A făcut din bou – ministru!“.

Nu încape îndoială că pe Păstorel l-ar fi inspirat și actualul ministru al Educației, Pop Liviu Marian (PLM). „Genunchele“ a demonstrat că știe și geografie („județul Târgoviște“, nu Dâmbovița), și istorie (în CV-ul său scria că a predat la Liceul „Anghel Saligni“, nu Saligny). Dar „Genunchele“ are posibi­lități nebănuite.

Recent, la Digi 24, a oferit un dialog memorabil atât prin nivelul de gândire, cât și prin cel de cunoaștere a limbii române.

MODERATOR: „Este ade­vărat sau fals că educaţia este gratuită în România?“

LIVIU POP: „Pentru copil e gratuit, copilul nu plăteşte nimic. Plăteşte statul şi părintele“.

„Plătește“, că „e doi“! Cât privește gratuitatea, e clar: pentru copii, în regimul PSD, nu doar manualele sunt gratuite, ci și mâncarea, și îmbrăcămintea, și medicamentele, și transportul în comun… totul! Păi, ce, plă­tesc copiii? Plătesc părinții!

Și pentru ca impostura să fie totală, aflăm că „Genunchele“ cu „bacaloreat“ face acum și doctorat. La Poliție. Ordine publică și securitate națională, cum îi stă bine unei loaze. Are și bursă, să nu scoată bani din buzunar. Dacă ești doctor, ești tare. Dottore!

Prostia are deja tradiție la Ministerul Educației. Nu de mult, un alt ministru PSD, Remus Pricopie, ne-a po­vestit, tot la Digi 24, că întemeietorii Romei, Remus și Romulus, au supt într-un cuib de vulpe. Auzi: au supt de la vulpe! Auzi: vulpea stă ca pasărea, în cuib, nu în vizuină!

Părăsind un pic Guvernul, merită să consemnăm și alte mostre de inteligență. Fostul deputat Mitică Dragomir, alergând în zigzag printre propriile dosare, ne-a pus în gardă: „În România e mai rău decât pe vremea lui Lenin și a lui Stalin! E mai rău decât pe vremea Uniunii Sovietice! Procurorii m-au nenorocit! Mi-au pus se­chestru și pe pensie!“.

În acest context, sociologul de casă al PSD, Ma­rius Pieleanu, asociază două cuvinte în mod periculos: „Dragnea“ și „condamnat“. Iată: „Dacă Liviu Dragnea scapă de problemele pe care le are în justiție, este condamnat să fie președintele României!“. Ah, ne-am liniștit: condamnat să fie președinte… așa cum, tot în sondajele Pieleanului, au fost condamnați și Năstase, și Geoană, și Ponta…

Dar cine vine pe turnantă? Gelu Vișan! Ăsta ne înspăimântă de-a binelea: “Știți cine a mai declanșat lupta anticorupție, în istorie? Stalin, Ceaușescu și legionarii! Și sub pretextul ăsta au nenorocit oameni. Acum se întâmplă la fel“. Noroc că luptă Geluțu cu anticorupția…

Pentru atmosferă, să punctăm și două perle mediatice. Titlu la Realitatea TV: „Soros tace agresiv“. Mai grav: Moșu’ și doarme agresiv!

Mirela Voicu, Antena 3: „George Maior este actualul ambasador al Statelor Unite în București… ăăăăă, în America“. Bine că a rectificat, altfel am fi crezut că americanul Maior e amba­sador la București, când toată lumea știe că el activează la Wa­shington! 

Cele mai citite

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...
Ultima oră
Pe aceeași temă