4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialAșa este, Daciane, ”băieții buni n-are noroc” | OPINIE

Așa este, Daciane, ”băieții buni n-are noroc” | OPINIE

Mă număr printre puținii indivizi care NU au crezut într-un mesianic premier pe numele său Dacian Cioloș, alintat de apropiați cu diminutivul de cuisiner, Julien. Și asta chiar de la anunțarea sa ca șef al guvernului de către Rareș Bogdan și confirmat mai apoi de șeful Cotrocenilor, Klaus Iohannis.

Nu am crezut în el și-n guvernul încropit de acesta pentru că atât profilul cât și pedigriul dumisale nu mi-au inspirat încredere. Prima promisiune pe care a făcut-o PNL-ului a fost aceea că va adopta o ordonanță de urgență prin care să se stipuleze că primarii vor fi aleși în două tururi de scrutin. Adică să repare o nedreptate făcută de Victor Ponta. Însă la sfatul insidiosului Dâncu, Dacian i-a lăsat pe liberali mofluji, ștergându-și frugal din memorie promisiunea făcută. Și asta la numai două-trei săptămâni de la jurământul făcut cu mâna pe poșeta doamnei Alinuța.

Dar Dacian venea în țara noastră prăfuită taman de la orbitorul guvern al UE, unde fusese chiar comisar european pentru Agricultură. Cum n-a mai prins un alt mandat, nemaifiind susținut de popularii europeni, vicleanul Julien se ițește în biroul jupânului Juncker și-i transmite franc în față: ”Nu e nici o problemă, domnule președinte, acum voi avea sprijinul socialiștilor pentru un alt mandat!” La auzul acestor vorbe, gentilomul Jean-Claude de Luxemburg a rămas –  vorba lui Țuțea – perplex. După episodul în cestiune, domnul Jean-Claude ni-l livrează nou-nouț pe un premier sută la sută tehnocrat.

Urcându-se pe scaunul de la Palatul Victoria, tehnocratul Julien găsește de cuviință să răspundă invitației doamnei Merkel și face o vizită de stat oficială în ianuarie 2016. Nimic deosebit până aici. Numai că ajuns la Berlin, chiar de Sf. Ion, lui Julien i se pune la avion covorul roșu, apare și fanfara care este doar de decor. Deoarece NU intonează imnurile celor două state, cum cere protocolul. Iar omologul său, adică doamna cancelar Angela Merkel, uită să apară la ceremonie. Cum cere protocolul oficial în asemenea situații.

Un comunicat oficial emis ulterior de biroul de comunicare al Cancelariei Germaniei lămurește situația: ”Imnurile celor două state nu au putut fi intonate pentru că temperatura în Berlin era scăzută, iar suflătorilor le-ar fi înghețat buzele pe muștiucele instrumentelor!” Despre absența doamnei cancelar de la ceremonie, tăcere totală.

L-a primit totuși și doamna Angela la sediul guvernului, l-a așezat la masă, i-a pus în față un contract de 200 milioane de euro pentru tunuri Krupp, după care a chemat mașina să-l conducă retur. Fără ai păsa distinsei doamne de faptul că Julien nici nu-și băuse cafeaua și nici nu-și terminase biscuitul.

În recenta campanie electorală, însă, Julienul nostru de Bruxxelles și-a dat măsura faptelor sale printr-o prestație ce a rivalizat pe alocuri cu gag-urile din filmele cu Stan și Bran. Mai întâi și-a expus o platformă cu 100 de puncte tematice care exprimau sublim în 7 cuvinte gândurile unui Hagi al politicii tehnocrate: ”Să fie bine, să nu fie rău!”

Degeaba l-a rugat și prezidentul Klaus, dar și nea Vasile Blaga, ca să nu mai vorbim de implorările Alinuței, că ar fi bine ca dânsul să candideze pe listele partidului Brătienilor. Dânsul nu și nu! Vorba lui CTP: ”Domnul Cioloș este o virgină care face de toate în afară de amor normal!” Distinsul comentator se referea numai și numai la prestația lui Julien în politică.

Spre finalul campaniei, vrând să facă o figură frumoasă și să arate cine este dânsul și ce ar vrea, a coborât în mocirla de la Antene, față în față cu un răspopit nemilos pe nume Gâdea. După primele 50 de zmetii luate în freză de la cerberul din mocirlă, Julien al nostru arăta de parcă îl lovise armăsarul cu copita proaspăt potcovită. Avea o privire așa de gingașă de te mirai de ce nu face muuu….

Mai apoi apare o știre în presă că Julien a angajat la Guvern o grupare de postaci plătiți regește cu câte 2000-3000 de euro pe lună pentru a da o imagine idilică cabinetului său. Șeful grupului de postaci s-a devoalat singur pe Facebook ca fiind un anume Alin Radu Gurbet, pe numele său real Ionuț Flegmon, condamnat  în 2004 la 2 ani și 4 luni de închisoare pentru furtul unor telefoane mobile și a unor ghiuluri de aur. Păi cu asemenea postaci cum să nu ai succesuri?!

Primești cadou două partide, unul de 33% (PDL) și unul de 19% (PNL), ambele într-unul singur, le mâni cu vigoare în campanie și le aduci la mal la sub 20%.

Daciane maică, tu n-ai nici o vină, tu ai cerut. Dacă ți s-a dat ce să-i faci, ai luat. Fie-ți numele lăudat! Și să mai știi ceva, viața e întotdeauna nedreaptă, mai ales cu tehnocrații de top. Așa este : ”Băieții buni n-are noroc!”

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă