7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăOp & EdOpiniiCodrin Ştefănescu stârneşte revolta antisecuristă în PSD

Codrin Ştefănescu stârneşte revolta antisecuristă în PSD

Va avea adepţi? Sau toţi sunt făcuţi în pantaloni de frica DNA?

De ieri s-a dat semnalul de luptă în cadrul celui mai bine reprezentat partid din parlament. Iată că Marcel Ciolacu are un opozant. Un mic mare semn că partidul mai are viaţă. Că nu e mort.

Mare era mirarea social-democraţilor că se pregătea congresul dar fără candidaţi.

Pe la colţuri se şuşotea că interimarii au predat la cheie partidul sistemului. Că softul power-control ţinea intubat partidul până la noi ordine. 

Cum s-a autodetonat fostul secretar general

Iată că pacea de 100 de zile s-a încheiat. Spre disperarea sistemului. Atunci când părea că totul a încremenit, că nimeni nu mai respiră în PSD, când Marele Sistem ţinea strânsă lesa, au apărut nemulţumiţii din Moldova şi hop şi Codrin Ştefănescu a pus dinamita.  

Dar să vedem ce spune fostul secretar general al PSD. El susţine că PSD s-a predat lui Iohannis, iar partidul trebuie recuperat.

“În ultima vreme suntem criticaţi tocmai cei care au crezut în noi şi ne-au votat! Şi au dreptate, asta-i clar! Limpede ca lumina zilei. Se vede din spaţiu că PSD a devenit o penibilā anexā a PNL şi a lui Iohannis. Cā suntem timizi şi speriaţi sā nu ne supārām şefii din umbrā! Cā ne delimitām, la ordin, de toate mesaje din trecut! Cā numele Dragnea, Codrin, Olguţa, Şerban, Pleşoianu, Nicolicea, Iordache sunt interzise de noua conducere a PSD. Cā partidul este predat la cheie unor securici care urāsc de moarte acest partid. Puciştii de ieri, scoliţi în tot felul de academii secrete, noii conducātori de azi! Sunt demişi, pe bandā rulantā, toţi membrii curajoşi interzişi de sistem. Sunt alungate toate vocile puternice care au dat acestui partid vigoarea de altādatā. Gata! Ajunge! Parlamentarii, primarii, liderii judeţeni, sutele de mii de membri ai PSD trebuie sā-şi recupereze urgent partidul! Altfel, milioane de români care au votat PSD, ne vor face de ocarā! Şi nu vom mai ieşi printre oameni de ruşine! Cā am fost laşi şi i-am trādat! Eu, unul, m-am sāturat sā fiu singurul care spune lucrurilor pe nume!”, scrie Codrin Ştefănescu pe Facebook.

Singur împotriva celor care s-au predat demult

Întrebarea întrebătoare e ce i se va întâmpla rebelului? Va fi dat afară din partid sau se vor trezi vechile speranţe din morţi?

Era clar că alegerile locale şi parlamentare nu pot fi câştigate de un om cumsecade.

 Citeşte şi: Turbat securistoid, asta ești!” Acuza lui CODRIN ŞTEFĂNESCU la adresa lui RAREŞ BOGDAN

Vocile lumii:

 

The Epoche Times: Codrin Ştefănescu îndeamnă la răzmeriţă în PSD: Să ne recuperăm urgent partidul! A devenit anexa PNL
 

 

Îl dau afară pe Codrin Ştefănescu? Vine DICOT-ul iar peste el? E semn că Securitatea a preluat de tot PSD

 

Frontul politic al PSD are nevoie de generali dedicaţi, nu fabricaţi. Sunt câteva mii de oşteni prin filialele din ţară, unii primari sau preşedinţi de consilii judeţene care s-au simţit nereprezentaţi de nimeni. Nu numai lor li se adresează mesajul, ci şi celor care mai speră că România nu poate fi trasă de cheiţa sistemului.

Nu toţi sunt sub drapel. Mai există şi civili prin societate. Pe ei trebuie cineva să-i reprezinte.

Ieri s-au auzit o serie de voci. Nu suficiente pentru a crea un  curent.

Dacă îl dau afară pe Codrin Ştefănescu înseamnă că sistemului îi e frică de el. Dacă rămâne şi câştigă adepţi, partidul dă semne că răsuflă, că nu s-a anchilozat în ţacapauri politicianiste.

Cine are interes ca în PSD să fie pusă batista pe ţambal şi să se autodistrugă?

Poate că fostul secretar general a ieşit singuratic, iar vocea lui n-a avut ecou. Poate că se bazează pe ceva adepţi. Nu ştim, urmează să aflăm.

Nici într-un război nu se arată numărul combatanţilor, darmite unde se ascunde arsenalul de luptă.

Publicul vrea sânge. Altfel n-ar mai fi interesat de scena politică.

Primarii vor bărbaţi cu nervul tare

Partidul are primari, consilieri, parlamentari, preşedinţi de consilii judeţene. Cum să se prezinte în faţa alegătorilor cu lideri moi la centru, cu oameni care mimează opoziţia faţă de Iohannis?

Chiar şi primarii de comune s-au prins că la centru e un blat ordinar al conducerii PSD cu sistemul. Aceştia nu se simt reprezentaţi de nimeni. Nu toţi au luat câte o foaie de hârtie şi au dat cu subsemnatul. Doar ei sunt pasibili de listele negre ale noului Gestapo, dar îşi asumă libertarea, mai mult decât firele nevăzute ale marelui păpuşar.   

Din balamuc, televiziunile fac rating.

Clusterul PSD şi poliţia politică

Nu există niciunde în  lume un cluster încremenit. Întotdeauna factori exogeni sau endogeni îl ţin în viaţă. Când zic de cluster mă refer la un partid.

Şi iată că un fost luptător l-a readus la viaţă. Intră în arenă. Mulţimea se uită ca la un film.

Îl dau afară pe Codrin Ştefănescu? Vine DICOT-ul iar peste el? E semn că Securitatea a preluat de tot PSD.

Duelul mănuşilor de dantelă s-a încheiat

Şi ce frumoasă linişte păştea vremea preelectorală. Iohannis se făcea că mai dă o scatoalcă, Marcel Ciolacu întindea şi celălalt obraz şi astfel s-ar fi împlinit vrerea, prorocită de alţii, că PSD trebuie coborât sub 15%.  Codrin Ştefănescu le tulbură ploile, dar ce ploi vor veni?

Timpul cumsecădeniei politice s-a oprit în loc. În orice an electoral se ascut tecile, se calibrează muniţiile, se însufleţesc trupele pentru asaltul final. Asta într-o luptă cinstită.

Dar dacă ai calul troian în cetate, pentru ce să te mai baţi? Joci singur sau te predai fără luptă. Asta e logica fiecărui primar.

PSD-ul dacă mai e o forţă, e pentru că are un număr uriaş de aleşi locali. Lor li se cântă serenade de către partidul care doar se declară împotriva traseismului politic.

Va fi o vară fierbinte sau un dans de operetă, în care vom avea doi solişti, care-şi dau unul altuia partiturile?

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...
Ultima oră
Pe aceeași temă