Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Anisie ține școala la distanță

Laurențiu Mușoiu 15.07.2020 - 01:43
Laurențiu Mușoiu

Conducerea Ministerului Educației s-a trezit brusc din amorțire și a început să vorbească despre scenarii legate de începerea anului școlar 2020 – 2021.

Share

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a ieșit cu declarații, la posturi de televiziune unde se simte protejată, vorbind despre marea posibilitate ca, într-o clasă, elevii să nu poată veni la școală în aceeași zi, din lipsă de spațiu, urmând ca procesul de predare să aibă loc alternativ, cu grupe, în unitatea de învățământ și online.

Despre această posibilitate se discută de ceva vreme în rândul cadrelor didactice și a celorlalți actori implicați în sistemul educațional românesc.

Este totuși bine că, într-un târziu, a ajuns această veste și la ministrul Educației.

Dar, din nefericire, se pare că nu a ajuns informația completă, pentru că ministrul a transformat scenariul într-unul total haotic.

Da, elevii ar putea fi nevoiți să vină pe rând la unitatea școlară, deoarece nu s-a respectat niciodată limita de elevi dintr-o clasă, prevăzută în Legea Educației Naționale, dar nu la distanță de o săptămână.

Se poate lucra în ture, la școală și online, dar la interval de o zi, câteva zile, – ca să nu amețești copiii – o săptămână, dar în niciun caz o lună.

Este vorba de foarte multă materie ce trebuie parcursă într-o lună.

Ar fi discrepanțe mari între cei care vin în luna respectivă la școală și cei care, teoretic, învață de acasă.

În plus, vorbim despre o programă, ce va trebui regândită aproape în întregime.

Să sperăm că este doar o declarație pripită a ministrului Educației.

Într-un scenariu în care elevii vin la școală o dată la o lună, într-o amețeală totală atât pentru copii, cât și pentru profesori și părinți, nu se poate vorbi despre un proces didactic eficient.

Se pare că mai nimic nu a învățat conducerea Învățământului din această experiență a pandemiei și școlii online.