12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăOp & EdOpiniiAnisie se vede vinovata fără vină

Anisie se vede vinovata fără vină

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, alături de premierul Ludovic Orban, caută responsabili pentru ceea ce se conturează drept eșecul iminent al anului școlar 2020 – 2021 și trebuie arătat cu degetul oricine, cât timp nu face parte din PNL.

Am înțeles deja că slaba organizare a învățământului online și totala nepregătire pentru viitorul an școlar au fost provocate de fostele guvernări PSD.

Totuși, în cazul în care acest argument și-a pierdut din priza la public, după multă uzură, oricând se poate arunca responsabilitatea pe profesorii, elevii și părinții școlarilor, care îndrăznesc să se teamă că sănătatea le poate fi pusă în pericol, în condițiile în care resursele alocate de autorități pentru protecția sanitară și pentru mijloace digitale de învățare tind spre minus infinit.

A mai fost identificat un țap ispășitor, Monica Anisie solicitându-i premierului Ludovic Orban demiterea preşedintelui Oficiului Naţional de Achiziţii Centralizate (ONAC), Cornelia Nagy, din cauza stadiului în care se află licitația pentru achiziționarea tabletelor promise elevilor.

Nu spun că nu se impun schimbări la ONAC, dar, în același timp, se poate solicita și demisia conducerii Ministerului Educației, pentru lentoarea cu care a fost elaborat caietul de sarcini, ceea ce a condus la lansarea tardivă a licitației publice.

E greu de crezut însă că Anisie a ajuns să vină cu solicitări în fața lui Orban.

Este, evident, planul conducerii PNL, dar trebuie lăsată impresia că este implicat și ministrul Educației.

Într-adevăr este greu pentru Monica Anisie să se ocupe și de organizarea noului an școlar, cât timp are alte priorități: campania electorală pentru locale și elaborarea unui Ordin care reorganizează CNATDCU, salvând și imaginea secretarului de stat din MAI, partenerul de dialog al clanurilor interlope, Bogdan Despescu, acuzat de Comisia de Etică a Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” că și-a plagiat teza de doctorat.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...
Ultima oră
Pe aceeași temă