Anisie se vede vinovata fără vină

Laurențiu Mușoiu 02.09.2020 - 00:10
Laurențiu Mușoiu

Într-o perioadă încărcată la refuz cu scandaluri legate de clanuri interlope și modul în care se va desfășura noul an școlar, partidul aflat la guvernare ne dă de înțeles că totul funcționează exemplar la Interne și la Educație.

Share

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, alături de premierul Ludovic Orban, caută responsabili pentru ceea ce se conturează drept eșecul iminent al anului școlar 2020 – 2021 și trebuie arătat cu degetul oricine, cât timp nu face parte din PNL.

Am înțeles deja că slaba organizare a învățământului online și totala nepregătire pentru viitorul an școlar au fost provocate de fostele guvernări PSD.

Totuși, în cazul în care acest argument și-a pierdut din priza la public, după multă uzură, oricând se poate arunca responsabilitatea pe profesorii, elevii și părinții școlarilor, care îndrăznesc să se teamă că sănătatea le poate fi pusă în pericol, în condițiile în care resursele alocate de autorități pentru protecția sanitară și pentru mijloace digitale de învățare tind spre minus infinit.

A mai fost identificat un țap ispășitor, Monica Anisie solicitându-i premierului Ludovic Orban demiterea preşedintelui Oficiului Naţional de Achiziţii Centralizate (ONAC), Cornelia Nagy, din cauza stadiului în care se află licitația pentru achiziționarea tabletelor promise elevilor.

Nu spun că nu se impun schimbări la ONAC, dar, în același timp, se poate solicita și demisia conducerii Ministerului Educației, pentru lentoarea cu care a fost elaborat caietul de sarcini, ceea ce a condus la lansarea tardivă a licitației publice.

E greu de crezut însă că Anisie a ajuns să vină cu solicitări în fața lui Orban.

Este, evident, planul conducerii PNL, dar trebuie lăsată impresia că este implicat și ministrul Educației.

Într-adevăr este greu pentru Monica Anisie să se ocupe și de organizarea noului an școlar, cât timp are alte priorități: campania electorală pentru locale și elaborarea unui Ordin care reorganizează CNATDCU, salvând și imaginea secretarului de stat din MAI, partenerul de dialog al clanurilor interlope, Bogdan Despescu, acuzat de Comisia de Etică a Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” că și-a plagiat teza de doctorat.