19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăOp & EdOpiniiAnisie, mulțumită de nemulțumirile elevilor

Anisie, mulțumită de nemulțumirile elevilor

Avem cazuri de infectări cu noul coronavirus, în rândul unor cadre didactice auxiliare, chiar după prima zi de școală, după ce elevii au fost primiți în unitate.

Acum, aceste școli au intrat în scenariul roșu.

Este, evident, tardiv, deoarece virusul putea fi deja transmis.

Iată, în mare parte, datorită presiunii puse de ministrul Educației, care a vrut să aibă cât mai multe școli în scenariile verde și galben, direcțiunile unităților de învățământ preuniversitar și conducerile   inspectoratelor școlare din teritoriu au ales să deschidă porțile pentru elevi, cu toate că știau că mai sunt așteptate rezultate la teste pentru infectare cu COVID-19 efectuate.

După ce a trecut prima zi a anului școlar 2020 – 2021, responsabilitatea cade pe conducerile unităților de învățământ.

Ministrul Monica Anisie s-a spălat pe mâini de această responsabilitate.

Este clar că elevii au fost chemați la școală pe 14 septembrie, doar pentru cifre statistice, din rațiuni electorale, pentru ca actuala guvernare să poată susține că a redeschis unitățile de învățământ, că totul este sub control, iar copiii au reluat procesul de educație.

Nimic mai fals. Autoritățile nu au fost pregătite pentru debutul noului an școlar.

În ciuda faptului că multe conduceri ale unităților de învățământ chiar au depus eforturi, amenajând culoare de acces, vopsind coridoarele, distanțănd băncile și instalând camere video pentru a transmite orele de curs elevilor care stau acasă, de la nivel central nu s-au rezolvat multe probleme.

Astfel, am ajuns ca, la debutul noului an școlar, să nu existe nici manuale noi, nici cele vechi, fără măcar să mai emitem pretenții pentru tablete conectate la internet.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Doi jucători din Premier League, în vârstă de 19 ani fiecare, arestați pentru viol

Premier League este fără îndoială unul dintre cele mai prestigioase și urmărite campionate de fotbal din întreaga lume, însă, în ciuda renumelui său și...

Republica Moldova transmite primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE

Republica Moldova va înainta către Comisia Europeană, la data de 24 aprilie 2024, primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE. Documentul va fi...

O țară din Asia face o ofertă mai bună decât țările UE. Coreea de Sud vrea să producă mașini blindate în România

Coreea de Sud, unul dintre aliații Statelor Unite, vrea să-și dezvolte o relație economică și militară specială cu România, oferindu-se să producă, în România,...
Ultima oră
Pe aceeași temă