14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăOp & EdOpiniiAlegerile din București sau despre cum a devenit vulpea vânător

Alegerile din București sau despre cum a devenit vulpea vânător

Așa cum era de așteptat, autoritățile au ieșit să apere efracția. Șeful BES al Sectorului 1, procuror de meserie, ar fi intrat legitim cu useriștii.

Sigur că ce zic ei e drept, iar ce susține opoziția e bătaia câmpului.

Doar că procurorul era bolnav de COVID-19 și în două zile nu mai era.

De ce a fost nevoit să se declare pozitiv, doar ca să negativeze probele?

Hoțul strigă hoții

Nu vi s-a părut ciudată obstinența prin care Clotilde Armand a cerut arestarea lui Dan Tudorache, primarul încă în funcție al sectorului 1?
Vechea zicală românească “hoțul strigă hoții” e mai valabilă ca oricând. O muscă imensă a apărut în spațiul public. 
Însăși Clotilde Armand a recunoscut veridicitatea imaginilor difuzate de Antena 3, dar susținând că acestea sunt din timpul procesului electoral din noaptea de după ziua voturilor.
Dacă ar fi așa cum susține ea, de ce nu apar în cadru și alte persoane din rândul supraveghetorilor? După lege și după Constituție, buletinele de vot trebuie apărate de instituțiile specializate ale statului.

Batista pusă pe țambal

Jandarmeria a transmis, vorba lui Mircea Badea, un comunicat pe hârtie moale, potrivit căruia voturile românilor sunt păzite.
Păi și atunci de ce au plecat tinerii cu un sac de buletine de vot? De ce au adus altul? Cine i-a supravegheat? Au mai fost și alții de față? “Fără hoție ajungem departe,” rezonează șlagărul USR-PLUS.
Niciodată în istoria alegerilor de după 1989 nu s-au mai prezentat probe ale fraudelor atât de clare.
Siguranța prin care tinerii operau arată că nu le păsa. Știau că au protecție sus-pusă?
De ce președintele a aruncat din nou acuze împotriva PSD de furt a alegerilor? La ora conferinței sale de presă nu știa că se vor difuza imagini în premieră?
E clar că fără un serviciu secret, hoții nu ar fi fost devoalați în chip și în mână lungă.

Vulpea, vânător

Perdele de fum s-au aruncat ieri toată ziua. Victima e vinovată. Cunoaștem. Și mai știm de la Marin Sorescu cum e cu viziunea vizuinei, în care vulpea devine vânător cu apostilă de la stăpânire.
Oare se va întâmpla ceva excepțional?
Pe lângă probele video, mai sunt mărturiile președinților de secție, trimiși de către procurorul de caz acasă cu procesele verbale pentru a reveni a doua zi.
Leguitorul și autoritatea competentă au interzis astfel de acțiuni. Procedurile sunt extreme de stricte și de clare. E procurorul peste lege?
Povestea cu PDF-urile e prea tehnică. Ideea e că președinții secțiilor de votare au avut posibilitatea, fără mandat, să modifice datele și să inverseze numerele de pe tricou.

 

 

Vocile lumii:

Marcel Ciolacu: alegerile au fost fraudate și trebuie anulate
 
După vizionarea înregistrărilor cu tinerii USR, surprinși în încăperea în care au fost depozitate voturile românilor din sectorul 1, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a cerut anularea alegerilor din Bucureşti, acuzând fraudarea acestora de către USR-PLUS. Totodată, el a solicitat demisia ministrului de Interne, Marcel Vela.
 
Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a distribuit, miercuri seară pe rețelele sociale imaginile care au fost prezentate de către Antena 3, alături de un comentariu dur.
”Iohannis girează un sistem mafiot! Iohannis, nici omologii tăi din Africa nu ar face aşa ceva!!! Să vezi cum useriştii fură voturile ca-n codru, cu jandarmii la uşă, dar tu să dai vina pe alţii!!! În fapt, în faţa camerelor useriştii au făcut circ şi istericale, iar pe la spate fugeau în spate cu sacii cu buletine! INIMAGINABIL pentru o ţară membră a Uniunii Europene! Toţi aceşti hoţi trebuie arestaţi urgent!”.
 

Chiar dacă nu se va întâmpla nimic, iar procurorii vor avea orbul găinilor, imaginea USR-PLUS de formațiune coruptă va persista mult timp în mentalul colectiv
 
Imaginea zdrențuită a USR-PLUS
 
Chestiuneacu hoții lor sunt mai cinstiți decât hoții noștri e ca-n păpușa de cârpă, bună la șters praful, exact ca vorbele lui Clotilde Armand. Cine o mai crede pe trimisa Diviziei franceze, după apariția probelor de corupție?
Ca imagine publică, madam a ieșit șifonată. Dar dacă ea are dreptate? Să meargă vânatul în vizuină și să-și dea palme că orice ar face tot victimă cade.
Cheia franceză nu mai e demult șperaclul german. Oare pentru un schimb de locuri a apărut Fritz la Timișoara? Dar asta e din alt film.

Decența nu face casă comună cu viitorul primar

Clotilde Armand rămâne, în ciuda transei de hulă, un personaj pitoresc. Sigur că sărutul franțuzesc nu i se potrivește. Buzele-i de fiară varsă foc. Dar intimitatea ei nu trebuie bruscată.
Dar totuși, privind-o, te întrebi oare feminitatea celebră a franțuzoaicelor a rămas îngropată în pinacotecă?
Chiar dacă ea ar avea dreptate. Și i s-a conferit parohia sectorului 1, totuși, decența ține de alura aristocratică, nu de șeptelul caprelor ținute să dea lapte.
La unele sectoare, Birourile electorale au decis renumărarea voturilor nule pe baza rezultatelor din procesele verbale. Suspiciuni de fraudă există și în alte părți, conform dezvăluirilor Gabrielei Firea. De ce la sectorul 1 nu s-a aprobat cererea de renumărare? Autoritățile știu ceea ce nu știm noi? S-a dat ordin de seară pe unitate, Clotilde Primar?
Chiar dacă nu se va întâmpla nimic, iar procurorii vor avea orbul găinilor, imaginea USR-PLUS de formațiune coruptă va persista mult timp în mentalul colectiv.
Revenind la chestiune și vizionând imaginile te gândești că Stalin e în multe instituții din România. Există belferi care se conduc după principiul „nu pot ei vota cât putem noi fura.”
Șlagărul noilor bolșevici, uniți cu menșevismul francez, “fără hoție ajungem departe” pare a se fleșcăi. Și useriștii sunt oameni. Și candidații lor ar fura dacă li s-ar permite. Niciun zdravăn la neuroni și un nepictat pe creier în culorile curcubeului nu l-a crezut pe Nicușor Dan că va face minuni.

Vremea hienelor

E vremea hienelor, așa cum bine ne-a avertizat publicistul Octavian Hoandră.
Vulpea e vânător și mulțimea dobitoacelor trece pasivă și crede că mai e importantă.
Nu contează cine votează, ci doar cine numără voturile. Zicea fostul Tătuc al bunicilor useriștilor de azi.
Camerele de supraveghere au scos la lumină mâna lungă a corupției useriste.
Dar ce vor face autoritățile?
Vor lăsa procesul electoral așa, ca nu care cumva să se supere hegemonul și să nu ma dea garanții de bună purtare vătafilor înscăunați de noii sultani?
Cine să mai creadă în lege, justiție și ordine socială? Securitatea a pus stăpânire pe tot.

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...
Ultima oră
Pe aceeași temă