20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăOp & EdOpiniiAdmiterea în liceu, încă mari necunoscute

Admiterea în liceu, încă mari necunoscute

Cu toate că guvernanții au gândit această sesiune suplimentară pentru a veni în sprijinul elevilor, rămân mari semne de întrebare legate de viitorul acestor copii, dacă nu vor participa nici de această dată la probele Evaluării Naționale.

Ministerul Educației nu a spus ce se va întâmpla cu elevii care vor fi depistați și la a doua sesiune cu temperatură ridicată.

Nu a fost dat niciun răspuns, pentru că, pur și simplu, conducerea Învățământului nu îl are.

Din nou, cum s-a întâmplat de când a fost declarată pandemia de coronavirus pe teritoriul României, se găsesc soluții – destul de multe, neinspirate – de la o zi la alta.

Cu siguranță nu vom mai avea încă o sesiune specială.

Totuși, ce facem dacă un elev bun nu poate susține Evaluarea Națională și va intra în a doua sesiune de repartizare computerizată în clasa a IX-a?

Evident, în cea de doua sesiune, vor rămâne locuri doar în licee slab cotate sau în școli profesionale.

Mai mult, cei care nu au putut fi prezenți la Evaluarea Națională din motive medicale sau pentru că autoritățile nu le-au permis acest lucru, vor intra la repartizarea în clasa a IX-a, după cei care au intra la examen și au luat medii sub 5.

Nu este normal să riști distrugerea viitorului unui copil.

Probabil că este nevoie de introducerea unui examen prin care elevii care se vor regăsi în această situație să se poată transfera la un liceu mai bun.

Și așa va fi dificil, deoarece se poate ajunge din nou la corupție: la șpagă acordată medicilor pentru a justifica absența de la examen și mici mari atenții la conducerile liceelor.

Este cu adevărat o situație dificilă, dar la care șefii Învățământului trebuie să răspundă rapid, pentru a mai lua puțin din presiunea pusă pe acești copii.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...
Ultima oră
Pe aceeași temă