Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Adevăratul rege I Comentariu DW

Deutsche Welle Actualizat: 06.12.2017 - 21:41

Doar plasarea personalităţii Regelui Mihai în contextul ei istoric şi geografic ne poate ajuta să înţelegem just cine a fost cu adevărat Mihai I al României, arată un articol publicat de Deutsche Welle.

"Am auzit de la un spirit cultivat şi fin, observator altfel atent, că România n-ar fi dispus decât de doi regi mari. Şi-anume primii. Ultimii doi fiind, prin urmare, mici. Aşa să fie?", se întreabă jurnalistul Petre M. Iancu.

Acesta subliniază că "în fapt, Mihai I a fost un rege mare. Dar nu prin vorbe, ci prin fapte, care îl disting în Europa. Şi în istorie".

În opinia jurnalistului, Germania de azi este doar o "democraţie afectată şi discreditată de o clasă politică dominată de meschinăria, amoralitatea, venalitatea şi pofta nemăsurată de putere a unor politicieni mediocri, amendaţi de alegători".

Iar în acest context, "nimic nu scoate în evidenţă mai pregnant calitatea defunctului rege al românilor decât a-l compara cu politicianismul din patria dinastiei de Hohenzollern, precum şi cu predecesorul şi succesorii regelui la cârma statului român", subliniază articolul publicat de Deutsche Welle.