30 decembrie 2020. O idee: să le dăm și americanilor anticorupția!

Marius Ghilezan 30.12.2020 - 10:45
Marius Ghilezan

30 decembrie, ziua abdicării forțate a Regelui Mihai, e sărbătorită de tovarășii cei noi prin muncă. Grangurii se pregătesc de schi, chiar și pe iarbă.

Share

Pentru a elibera o serie de energii negative din timpul urzelilor guvernamentale, Florin Cîțu, treacă de la el, a dat un plus de 2 lei la salariul minim. O bătaie de joc, în condițiile în care energia se va scumpi cu 3-5%, țigările cu un procent și mai semnificativ, nu usturător, ca-n aprilie, potop să vie. Până și la o carbogazoasă pe bază de zahăr, executivul hămesit, mai bagă o taxă.

La fiecare pachet de țigări, guvernul mai stoarce de la fumători 1,20 de lei de la fiecare pachet. Cea mai semnificativă creștere a prețurilor din ultimii ani, zic producătorii, luați pe nepregătite de noul bir guvernamental.

La energia electrică, mărirea depinde de zonă și de modul de contractare. Nimeni nu scapă ne ars la factură. Poate doar cei care, prevăzători, au semnat deja un contract pe piața liberă.  

Sindicatele se fac că protestează cu crăciunița pusă-n geam. Dar, totuși, noi îi dăm Americii ajutoare neașteptate. Exportatorii de anticorupție nici nu s-ar fi gândit să înceapă pe la ei procesul de curățare a elitelor. O idee, lansată în aceste zile, îi poate salva.

desen realizat de Ștefan Popa Popa'S

Președintele e gata să doboare un nou record de vacanță

Finalul de an a scos trezoreriile cu foamea-n gât de lei. Păi, nici nu avea cum să nu fie fomiste, după strângerea sacului cu 730 de milioane de dolari, necesari pentru noi fiare vechi americane.  

Cîțu oferă în plus la leafa minima 2 lei pe zi. Începutul austerității? Se întreabă Marcel Ciolacu, liderul principalului partid de opoziție.

Nu știm cum vom scoate cămașa cu un guvern în care s-a cedat extrem de mult, să fie și Franța mulțumită și Germania, la fel, fără a fi uitat partenerul strategic care a supt deja vreo 4 miliarde de dolari, fără a livra marfa.

“La pușcărie!” Nu se mai aude. Până și muzele tac

Cei pentru care istoria nu a fost o bifă în existență știu că marile lovituri de stat se dau de Anul Nou, atunci când despoții simt că naturelul simțitor îneacă rațiunea.

Cine să mai facă Revoluția? Am spus-o deja. Nu mai contați pe noi. Vegetăm și așteptăm corul robilor. Care? Cei plimbați ani de zile cu mânuțele prin piețele române?

Cum? Nu vor mai ieși? Cine v-a spus? Păi când nu vor mai fi bani nici de găletușele de la KFC și se va scumpi și pop-cornul, nimeni nu se va mai tăvăli pe squar-uri sau pe borduri, în dreapta leșinare pentru o lume mai bună.

Dacă e ordin de stat în casă, cu plăcere.

Scumpirile și progresul vor ieși românilor pe ochi. Cine-i pune să tragă bani în piept, în loc să înghită în sec că asta e “România dorită.”

Alegerile au stabilit atât învingătorii, cât și învinșii.

Vocile lumii:

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a calculat că mărirea salariului minim, așa cum a fost anunțat de către Florin Cîțu, este de 2 lei pe zi. El consideră că acesta e primul semnal al începerii austerității.

„Cabinetul Cîțu nu a avut nevoie decât de cîteva zile pentru a-și da arama pe față: astăzi, a dat oficial startul austerității!

“Prima decizie a acestui Guvern Strâmb al Dreptei este stoparea creșterii valorice a prestațiilor sociale. O lovitură dramatică pentru cei mai defavorizați dintre români, pe care PNL și USR-PLUS îi condamnă la sărăcie extremă,” este de părere liderul PSD.

 O idee: de ce SUA să nu înceapă cu “fără penali?”

Franța a vrut progres. A luat jumătate de guvern. Germania a vrut progres? A impus în programul de guvernare al sinistrei alianțe de dreapta rezolvarea problemelor vârstnicilor lor. Cu largul concurs al dreptacilor români, țara noastră se va transforma într-un imens azil. În următorii ani, noi vom trimite zilieri la plantațiile lor de sparanghel, ei ne vor da un milion de bătrâni. Bun gheșeft?

Firmele americane erau sleite la conturi? Hop a și sărit Nicolae Ciucă să le umple cu saci de dolari. Protestează cineva că statul plătește și nu primește marfa decât în veci? În beci sunt doar cei care au apărat țara. Se roagă cineva pentru sănătatea lui Liviu Dragnea? Nici măcar cei care i-a avut pe post de scrumieră.

S-au legat trompele rezistenței?

Dintre toate necazurile căzute pe capul românilor, strâmtorați de vremi și supuși dictatului votului (poporul a cerut dreapta, are acum ce a votat), apare o lumină pe cerul sumbru al unui Decembrie primăvăratic.

Ce credeți că strigă cineva “ne dați, ori nu ne dați?” în poarta guvernului? Nici gând. Prin surzenia amețitoare se conving și românii că am avut dreptate: protestele au fost tocmite între păduri.

Un fiștecine va fi ministrul justiției. Dacă bani nu le dă Cîțu românilor, le va da cătușe. Scula de sistem, țedulaș la hârtie și șantajabil la garsonerie,  

O singură idee a răsărit din mâzga asta postelectorală: aceea a lui Adrian Năstase care i-a propus ambasadorului Zaharescu, cel ce poartă anticorupția în gură, ca pe un fentosan,  amendarea Constiuției bătrâne americane: „fără penali în funcții publice.” E chiar o idee. Ce atâta anticorupție în România, să dăm și la export!