17.2 C
Bucharest
Sunday, 28 May 2023
HomeOp & EdViitorul Ignat de supermarket?

Viitorul Ignat de supermarket?

Noua lege a porcului va interzice țăranilor să crească mai mult de cinci animale în gospodărie. De la șase în sus, pot, doar dacă-și fac firmă.  Țăranii mai speră ca Adrian Chesnoiu, ministrul agriculturii, să facă o minune.

De trei ani, supermarketurile împing din spate acest proiect. Europenizarea cocinilor va duce la dublarea prețurilor la carnea de porc. Am scris-o de la celebrul ordin al ANSVSA din guvernul Orban.      

Marii producători, grupaţi în  Federaţia Patronală Romalimenta susțin  că există aproape 4,2 milioane de porci în gospodării. Aceștia reprezintă o concurență pentru supermarketuri.

citește și: Vacă pe vacă se linge şi porc pe porc se scarpină

Recent, un retailer a raportat depăşirea cifrei de afaceri de 1 miliard de euro. Șapte din zece români îşi fac cumpărăturile din supermarket-uri. În cazul dispariţiei porcilor din târguri, preţul va flota în funcţie de cotaţiile la bursele internaţionale.

Țăranii mai speră ca Adrian Chesnoiu, ministrul agriculturii, să facă o minune

Politicienii de azi pregătesc Ignatul de mâine. Ignatul de supermarket. Doar optimiștii mai speră ca noul ministru, Adrian Chesnoiu, să facă o minune și pentru țărani.

Țăranii mai speră ca Adrian Chesnoiu, ministrul agriculturii, să facă o minune
desen de Ștefan Popa Popa’S

Și a făcut-o ieri după amiază. Prezent la primul Târg de Crăciun, organizat în curtea Ministerului Agriculturii, a dat asigurări că porcul va fi crescut în continuare în gospodăriile românești.

Legea Porcului a trecut de Senat. Trebuie urmărit ce se va întâmpla în Camera Deputaților. Speranțele se leagă de parlamentarii PSD. Ministrul agriculturii a oferit garanții că legea nu va trece.

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă