11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăOp & EdOpiniiVictor Ponta tace ca o statuie

Victor Ponta tace ca o statuie

Oare de ce nu ţine să ne lămurească Victor Ponta de moartea procurorului Panait? De cum a ajuns să fie apostilat cu titulatura de Micul Titulescu? Ce legături a avut cu serviciile secrete? Guvernul se făcea la ştrandul generalilor? Ce rol în ecuaţia de putere au apocrifele K1 şi K2? Cine i-a dejucat planul de a ajunge preşedinte?

La toate întrebările nu ni se referă niciun răspuns. Ponta tace ca o statuie.

Victimele din media ale lui Ponta tac, de asemenea

Şi atunci există două variante. Fie ştie că niciun politician nu câştigă vreun război cu presa, fie că silenzio stampa îi lasă trecutul în negură şi cerul deschis spre zări noi.

În cazul în care e un politician versat şi nu se ceartă cu mass-media,  poate că ar fi cazul ca jurnaliştii care şi-au pierdut jobul la presiunile sale să reacţioneze.

Victor Ponta nu e un pensionar. Dacă ar fi fost, nu-l mai „călca” nicio investigaţie. El nu se reprezintă doar pe sine. În spatele său stă, probabil, un întreg arsenal de focoase neactivate.

Cum a protejat popicăria din spatele batalionului

„Dai în mine, dai în fabrici şi uzine!” era o vorbă pe la vechea nomenclatură. Un fel de mişto ateu. Ponta nu s-a victimizat, nici n-a căutat să se apere.

Dacă vorbea, cu siguranţă popicăria din spatele Batalionului exploda. Aşa că tăcerea lui e de aur pentru structurile de forţă din spatele său.

Doar un naiv poate crede că Victor Ponta e pe persoană fizică autorizată.

În umbra sa există un cartel de interese şi un şamanism doctrinar. Fostul premier nu tulbură apele care, odată învolburate, ar putea fi incontrolabile.

Figura statuii de ceară e cea mai convenabilă rezerviştilor pe care se sprijină.

Prezidenţiabil, când o zbura porcul

O singură certitudine avem după valul de investigaţii ale Ancăi Alexandrescu: Ponta nu va mai fi prezidenţiabil. Memoria internetului poate fi oricând răscolită. Oricare subiect poate sări din starea de repaus pe masa dezbaterilor electorale.

După cavalcada jurnalistică, Victor Ponta rămâne să călărească doar valul doi al unităţilor rămase de căruţă.

Toţi sunt pentru Europa. Au gura plină de mai multă Europă. Păi şi ce şa bate Victor Ponta?

E simplu, rolul lui e de basculantă. Cară nisip dintr-un loc şi-l devarsă într-altul. Nimic mai mult. Deloc complicat.

Cei care cred în steaua lui sunt fie naivi, fie cu piese lipsă.
Victor Ponta e un cal mort politic, dar un mort care sticleşte şi impresionează zece procente din electorat. Mai mare minunea.

 

 

Vocile lumii:

O poză poate schimba cursul istoriei! “Una dintre fotografiile publicate de Victor Ponta, dacă vă aduceți aminte, era decupat cineva. Și au fost multe discuții pe această temă: cine este persoana care a fost decupată. Vă spun că acum doi ani, când am fost la Washington, și l-am întâlnit pe George Maior, încă ambasador acolo, mi-a mărturisit într-o seară că a fost extrem de supărat de acel moment când Victor Ponta a făcut publică acea fotografie, pentru că din acea fotografie era decupată, de fapt, soția dl Maior, adică nașa lui Victor Ponta. Asta arată că acea fotografie nu a fost făcută la un eveniment exclusivist, ci la unul la care au participat mai multe personaje. Erau mai multe persoane care gravitau în jurul lui Maior sau Coldea”, dezvăluie Anca Alexandrescu, la Realitatea.tv

Victor Ponta are statuie în panoplia rezerviştilor, dar n-are statură pentru posteritate. Şi de aici tot deranjul său

 
Obsesia rezerviştilor şi trestia din mijlocul lacului

Să fi răstignit de apocalipsă şi să te trezeşti că ai adepţi asta ţine mai mult de ocultism!

Una dintre multiplele victime ale lui Victor Ponta, Dan Adamescu, nu mai poate să-i răspundă repetatului mesaj, transmis de fostul premier până la obstinenţă: “cineva nu ştie să piardă,” cu adresă directă la antreprenorul care nu dorea să renunţe la compania sa cu capital 100%, Astra Asigurări, în favoarea unei companii austriece.

Victor Ponta are statuie în panoplia rezerviştilor, dar n-are statură pentru posteritate. Şi de aici tot deranjul său.

Rezerviştii, armia lui de strânsură

Enervat că universul nu i se apleacă şi orizontul nu i se închină, face flick-flack-uri prin spatele autobazei. Nu cred că îi mai sunt deschise ştrandurile generalilor.

Rând pe rând, colegii din statul său paralel, care l-au umflat prezidenţiabil şi l-au făcut să uite de promisiunile date lui Crin Antonescu, ies la pensie.

Mai poate strânge rândul sistemului pentru vreun asalt? Greu de crezut. Poate că misiunea lui e alta. Zăpăceşte-i şi fă-i să creadă în puterea sa!
Cum am mai spus puterea sa e bazată pe o dogmă străină procesului democratic. Să ai zece la sută din electorat, fără o bază ideologică şi cu o armie de strânsură e un paradox. Oricât ne-am mira, Ponta e ca soldatul Švejk. Rămâne pe metereze. Nu ştie că războiul lui s-a terminat. Sfârşitul lumilor îl prinde mestecând la fasolea măririi.

Operaţiunea “Noi suntem statul” s-a mai dezumflat

Din vechiul târg al menumoriţilor din K1, acolo unde punea ţara la cale, Dragnea e la puşcărie, George Maior se întoarce acasă din post, Horia Georgescu e un integraţionist, scos pe linie moartă, Laura Codruţa Kovesi şi la “Chilia-n poartă”, Sebastian Ghiţă sunt prin străinătăţuri, doar Vasile Dîncu e ca trestia-n mijlocul lacului. Sigur că singur generalul Predoiu nu poate face toate cărţile, mai ales că adversarii săi sunt în funcţie.

Marea obsesie a rezerviştilor e că ei mai contează. Şi de aici tot stresul apariţiei şi dispariţiei unei comete cu sarcini precise.
Încă nu m-am lămurit dacă Tudor Giurgiu a avut trase trei duble cu trei finaluri diferite la filmul “Moartea procurorului Panait”.
Esenţa devenirii lui Ponta stă într-un simplu gol din CV. Acolo s-a concentrat întreaga sa forţă. Cine va desluşi misterul, va avea şi soluţia coborâri statuii de pe soclu.
Până atunci, forţele cazematelor se freacă os pe os.

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă