20.1 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021

Veste bună pentru elevii silitori cărora le-a lipsit școala

Guvernanții au decis să permită organizarea festivităților școlare pentru finalul anului școlar.

Practic, după un an de distanțare, comunitatea școlară poate fi din nou întregită, dascălii, elevii și profesorii având posibilitatea de a celebra împreună depășirea unei perioade difcile și, în aceeași măsură, tristă pentru școala românească.

Ce-i drept, nu va fi posibil ca toți părinții sau alte rude ale elevilor, dornice să asiste la încununarea succesului copiilor, vor avea posibilitatea să particepe la festivități, fiind impuse mai multe condiții.

Vaccinul anti-COVID-19 efectuat va fi asul din mânecă pentru adulții care vor să-i însoțească pe elevi la festivitățile de premiere.

Am avut deja posibilitatea să văd mai mulți absolvenți de clasa a XII-a, cei care încheie anul școlar mai repede, fiind în așteptarea examenului maturității, participând la festivități de încheiere a liceului.

Este un moment important în viața oricărui individ și a fost trist pentru generația anterioară, care a fost vitregită de o asemenea amintire.

Ne mai rămâne doar să sperăm că nu vom mai avea parte de un nou episod similar cu pandemia COVID-19 și că școala românească a învățat ceva din această experiență și va fi mult mai pregătită într-o eventuală dată viitoare.

Felicitări absolvenților pentru că au reușit să răzbească în condițiile vitrege ale sistemului educațional românesc nimicit de pandemie și mult succes la examenele naționale!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu-Mihail Mușoiu scrie în presa centrală din anul 2008. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar, a absolvit FJSC și deține un master în Științele Comunicării.
Ultima oră
Pe aceeași temă