5.6 C
București
vineri, 29 noiembrie 2024
AcasăOp & EdOpiniiUna dintre țepele clasice date de bănci

Una dintre țepele clasice date de bănci

Atenție, să nu cumva să uitați câte conturi aveți deschise, fie ele și cu comision de administrare zero!

Băncile abia așteaptă să uitați de conturile voastre, pentru a mai obține ceva bani de la voi, cu eforturi minime.

Dacă un cont fără costuri de administrare nu mai este folosit, pentru o perioadă mai lungă de timp, atunci el devine unul cu comision de administrare, însă fără ca instituția bancară să-și informeze clientul în prealabil.

Clienții vor fi somați să-și achite comisioane restante, abia după ce se ajunge la o sumă consistentă.

Mi-au fost prezentate astfel de situații de la clienți BCR, BRD și Raiffeisen, dar am înțeles că situația este aceeași în cazul tuturor băncilor comerciale de la noi.

Mai mult, băncile au și convenții între ele și te poți trezi cu suma restantă trasă dintr-un cont pe care îl ai la o altă bancă.

Băncile nu-și atenționează clienții că trec la un cont cu comision de administrare, iar Protecția Consumatorilor nu spune nimic.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Sauna cu infraroșu: Cât de sigură este și cum să o folosești corect?

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a...

Economia Turciei intră în recesiune, cu o contracție de 0,2% în trimestrul al treilea

Economia Turciei a înregistrat o scădere de 0,2% în trimestrul al treilea din 2024 comparativ cu trimestrul anterior, marcând astfel al doilea trimestru consecutiv...

Prețul cafelei atinge niveluri record: presiune asupra consumatorilor și industriei

Cafeaua a devenit tot mai scumpă în 2024, după ce cotațiile bursiere au atins cele mai înalte niveluri din ultimele decenii. Prețul cafelei Arabica,...
Ultima oră
Pe aceeași temă