20.3 C
București
joi, 26 mai 2022
AcasăOp & EdTunul a fost dat, testarea COVID a elevilor nu mai contează

Tunul a fost dat, testarea COVID a elevilor nu mai contează

Firmele programate să prospere în urma achiziționării de către stat a testelor noninvazive COVID, pe bază de salivă, pentru elevi și angajații din sistemul de învățământ, au beneficiat deja de primul tun.

Se așteaptă acum încă o achiziție de teste vărsate.

Probabil că “specialiștii” plătiți bine din cadrul Oficiului Național pentru Achiziții Centralizate (ONAC) și firmele strâns legate de actori de pe scena politică s-au gândit să le ofere copiilor, pe lângă șansa testării pentru infectare cu COVID-19, și un joc inteligent: cum să asamblezi un test pe bază de salivă.

Aceste puzzle-uri au ajuns însă la cadrele didactice, chiar dacă nu aveau chef să se joace.

La elevi au ajuns jocurile rezolvate și trecute prin mâinile mai multor persoane, fără nicio garanție de siguranță sanitară.

Acum se discută deja de următoarea achiziție, adică de următoarea fază a afacerii pe bani publici.

Cei de la ONAC nici măcar nu mai par preocupați de actuala achiziție ce nu a fost finalizată.

Până ieri, 9 decembrie, trebuiau livrate încă dou tranșe de teste noninvazive.

Niciun semn în acest sens!

Luni nu se vor mai testa elevii, pentru că lipsește obiectul muncii.

Șeful ONAC și Raed Arafat, al cărui DSU este beneficiarul acestor achiziții, tac.

De menționat că aceste persoane tac pe zeci de milioane de euro care zboară din conturile statului pe o bătaie de joc în loc de campanie de limitare a răspândirii COVID-19 în rândurile comunității școlare.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

De ce să alegi un kit unghii

Pentru cele care nu au dobândit încă experiență în designul unghiilor, un kit de unghii este cel mai potrivit. Cel mai avantajos lucru, atunci...

Trupele rusești sunt în asalt total pentru a încercui forțele ucrainene pe un râu din estul Ucrainei

Trupele rusești au dat marți un asalt total pentru a încercui forțele ucrainene în două orașe situate de-a lungul unui râu din estul Ucrainei,...

Agenda secretă a reuniunii de la Davos

După doi ani de concediu, Forumul Economic Mondial își reintră-n pâine. Peste două mii de lideri mondiali vin, în aceste zile, în orașul elvețian,...
Ultima oră
Pe aceeași temă