10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăOp & EdSuveranist nu înseamnă putinist 

Suveranist nu înseamnă putinist 

Dincolo de emoțiile firești pe care le produce suferința umană de pretutindeni, nu putem închide ochii în fața unor derapaje mediatice. Războiul din Ucraina este exploatat cu un cinism psihopat de către politicienii lumii în cârdășie cu televiziunile de știri care au devenit sirene de război, abandonând complet misiunea de informare. 

Și acest conflict din Ucraina, precum pandemia recent decedată, activează războiul civil cultural, conflictul cronic dinăuntrul organismuluicivilizației occidentale, lupta dintre suveraniști și globaliști. 

Spre exemplu, în Franța, au loc anul acesta alegerile prezidențiale, iar războiul reprezintă un bun prilej de-a accentua acest antagonism. Nu e vorba de întoarcerea rezultatului alegerilor, Macron ar fi câștigat oricum, însă candidații suveraniști câștigau tot mai mult în popularitate, ceea ce displăcea profund elitei globaliste care-l susține pe Macron. Astfel că propaganda globalistă s-a gândit să exploateze acest război punând semnul egal între suveraniști și putiniști.

În sensul acesta sunt dezgropate tot felul de declarații din trecut ale unor candidați, pentru a se demonstra filiația putinistă. Nu se merge cu adevărul până la capăt, pentru că atunci și anumite poziții ale președintelui Macron față deregimul Putin pot fi suspectate de indulgență, ca să nu mai vorbim de cea care a condus șaisprezece ani, Europa, doamna Merkel, care  anul trecut, la final de cancelariat, primea cu o grație sfioasă buchetul cu flori de la țarul rus. Fostul cancelar german nu poate fi suspectat de suveranism, deciziile sale în criza migranților din 2015 reprezentând strălucit agenda globalistă. Lista poate fi continuată cu foști președinți americani globaliști, precum, Obama, care îl ruga pe Medvedev în 2012, an electoral în America, să-i transmită lui Putin în legătură cu poziția sa privind scuturile antirachetă, următoarele: „Acestea sunt ultimele melealegeri… După alegerea mea voi avea mai multă flexibilitate”. 

Asocierea propagandistică dintre conservatori, suveraniști și președintele Rusiei este lipsită de noimă cu atât mai mult cu cât Rusia atentează la suveranitatea altor state. O putere nucleară care alocă anual un buget pentru apărare de 61,7 miliarde de dolari, în timp ce Ucraina doar 10 miliarde, nu poate fi decât un stat cu potențial imperialist – expansionist. Cu toate acestea, în pofida faptului că au mai multe focoase nucleare, Rusia rămâne la mare distanță de America, 778 de miliarde de dolari buget anual,39% din totalul global, SUA fiind cel mai mare imperiu militar din istoria omenirii. Să nu uitămde China, care este pe locul doi în acest clasament, cu 252 de miliarde de dolari și India, pe locul trei, înaintea Rusiei, cu 72,9 miliarde de dolari. Toate aceste bugete de apărare vor crește ca urmare a războiului din Ucraina, multe state medii și mici anunțând că vor face și eleacelași lucru. 

Poziția neomarxiștilor cu fiecare criză, că e vorba de migranți, pandemie, război este de-a acoperi mizeria sub preș și de-a arunca pisica moartă pe pragul vecinului. Legat de această nouă criză provocată de războiul din Ucraina, Giorgia Meloni: președinte al Partidului Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR) declara recent: „De ani de zile am cerut o Europă puternică și mândră de identitatea și rădăcinile sale. În schimb, astăzi plătim consecințele unei Europe din ce în ce mai slabe”.

Acest discurs care vine în favoarea întăririi Europei este respins cu bună știință de către elitele instituționale, care se fac că nu văd dimensiunea democratică, liberal – conservatoare din doctrina suveranistă, tratând-o ca pe deviație extremistă de dreaptă.

Un mesaj similar transmitea recent și Marcello Pera, filosof italian, într-un  interviu pentru IlGiornale  din Milano. „De mii de ori i-am avertizat pe liderii Occidentului. Le-am cerut recunoașterea rădăcinilor, a destinului, a sentimentului. I-am implorat să-și dea o identitate spirituală și culturală. Ei au răspuns că suntem rasiști, belicoși, teo-conservatori și intoleranți. Ne-au hrănit cu cultura ștergerii istoriei”.

Europa pare a suferi de o boală autoimună, în care lupta se duce cu propriul corp. Rusia, China, Islamul nu suferă de această boală. A trăi cu speranța mai mult sau mai puțin ascunsă, că pot fi și ele contaminate de slăbiciunea interioară a societății nihilisto – consumiste occidentale tinde să fie una din marile iluzii păguboase ale secolului XXI, care ar putea fiplătită cu un preț nemilos.

Giorgia Meloni: președinte al Partidului Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR)

„Valorile tradiției occidentale sunt atacate în întreaga lume. Este o bătălie dificilă și există o renaștere din partea stângii culturale și politice în eforturile de a suprima vocile disidente. Concentrațiile financiare mari, big tech și mass-media mainstream sunt aliate în încercarea de a eradica tot ce are legătură cu conceptele de identitate și apartenență. Ei caută să înlocuiască ființele umane cu indivizi depersonalizați și comunitățile cu mase, reducând oamenii la consumatori globali perfecționați. În această luptă, Europa este un câmp de luptă fundamental pentru că aici sunt cele mai puternice rădăcini ale civilizației noastre – și tocmai în aceste tranșee trebuie să luptăm. Deși știm că bunul simț al majorității oamenilor îi protejează de narațiunea globalistă.”

Ciprian Blidaru
Ciprian Blidaru
Ciprian Blidaru este contributor RL din anul 2021. Ciprian a studiat Filozofia la Universitatea Babeş - Bolyai, Cluj Napoca și deține un master în Managementul Resurselor Umane. Debut în presă: 2004, ştiri, reportaje, interviuri, editoriale, emisiuni radiofonice, apariții în presa locală şi centrală :Hotnews, Evz, Lumea, Europolis, Dilema Veche.
Cele mai citite

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...
Ultima oră
Pe aceeași temă