7.8 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăOp & EdOpiniiSpionul lui Cîțu și pisica lui Orban

Spionul lui Cîțu și pisica lui Orban

Ce urmează? Prin vocile celor doi lideri PNL aflăm lucruri noi. Mai întâi că PNL a reușit în alegerile parlamentare să trimită un spion rus acasă și mai apoi că anumite forțe nedemocratice își bagă coada în competiția internă în PNL.
Dar să vedem declarațiile.
„Trebuie să vă felicit pentru ceva special: dumneavoastră aţi salvat România. Aţi scos din Parlamentul României un om care făcea foarte, foarte mult rău, senator de Tulcea şi l-aţi redat sectorului privat. Acolo va face rău poate, dar unei singure companii, poate propriii bani şi-i va pierde. Dar felicitări, aţi salvat România de un spion rus şi vă felicit şi pentru asta”, a susținut premierul în fața delegaților de la conferința de alegeri a PNL Tulcea, fără să pună degetul pe un nume.

Mai un pic și-l auzim și pe Orban că acuză statul paralel, el care l-a servit cu fără de măsură

Aflat nu departe, tot duminică, la Focșani, Ludovic Orban a lansat și el un zmeu. „Le atrag atenţia celor din exteriorul PNL, care îşi bagă coada de două luni în democraţia internă, care folosesc instrumente nedemocratice, care sucesc mâini la spate, care arată pisica, care umblă la scheletele din dulap ale unora şi ale altora, că eu nu cedez. Exact ca la Mărăşeşti, Mărăşti, Oituz. Indiferent câţi vor fi în jurul meu, voi da bătălia până la capăt şi voi da bătălia cu toată forţa pe care o am!”, a declarat Orban, fără să-i nominalizeze adversarii din umbră.
Din cele două enunțuri putem extrage o constantă comună: nomina odioasa ”statul nevăzut.”

Râdeau cioburile de oale sparte

Când vorbeam noi despre statul paralel și influențele sale oculte, liberalii, alături de salvaționiști, loveau aspru cu peturile de asfalt, făcând din Liviu Dragnea o sperietoare.
Iată că a venit vremea să-i auzim și pe liderii PNL vorbind despre partea nevăzută a puterii. E pus în scenă marele dirijor. Ca deobicei nu are reflectoarele puse-n ochi.
Presa a căutat ieri dimineață cine ar putea fi senatorul ”spion rus.” Păi, în vechiul mandat, 2016-2020, circumscripția electorală Brăila a dat doar doi senatori: Eugen Orlando Teodorovici și Ioan Ganea, fost UNPR, amândoi pe lista PSD.

desen realizat de Ștefan Popa Popa’S

Despre Ioan Ganea se vorbea că a lucrat în contraspionajul românesc, dar referirea e clară la Eugen Orlando Teodorovici. A mai spus și acum un an despre el că ar fi spion rus. Păi dacă e așa, înseamnă că instituțiile de securitate națională sunt praștie. Păi cum a ajuns Teodorovici ministru sub Băsescu și Iohannis. Dar să conducă, timp de șase luni, pe timpul președinției române a UE, toți miniștri de finanțe? 

Cîțu și #echipacâștigătoare folosește întreg arsenalul propagandei

Pentru mulți dintre români asumția candidatului la președinția PNL e o vorbă de campanie, numai că situația nu e chiar atât de tonică pentru premier și pentru #echipacâștigătoare.
Afirmația lui Florin Cîțu este extrem de gravă, mai ales că primul ministru are acces la informații clasificate. El poate fi acuzat din acest moment de divulgarea unui secret de stat, care pun în pericol siguranța națională a României.
Până la ora redactării editorialului, nicio instituție specializată nu a confirmat sau a infirmat existența spionului.
Nouă, celora, cărora istoria nu ne provoacă junghiuri, afirmația ni se pare extrem de gravă și trebuie întrunit rapid CSAT-ul pentru a elucida misterul.

Adrian Severin și-a pierdul postul de demnitar pentru o afirmație asemănătoare

Memoria timpului consemnează demisia unui ministru de externe, Adrian Severin, care pe timpul guvernării CDR, a afirmat că are o listă cu spionii care conduc diferite instituții media. Neputând proba, a trebuit să plece. Doar că președintele de atunci, Emil Constantinescu, a dezvăluit că lista a fost clasificată ca secret de stat. Deci spionii existau, dar din rațiuni de securitate națională nu au fost divulgate numele.
Florin Cîțu trebuie chemat de urgență – sau deîndată – de către forul reprezentativ și pus să dezvăluie sursele sale, asta dacă nu a divulgat un secret de stat, ce poate fi încadrată ca faptă penală.
Jocul de-a spionii dă bine în curtea școlii, dar nu în instituțiile constituționale. Dacă există un spion dovedit, el trebuie dat la schimb. Asta e cutuma inteligence-ului mondial.

Face și desface Cîțu politica de securitate a statului, atribut al președintelui țării?

De partea opusă, liderul PNL, Ludovic Orban,  se referă la instituții care ”în mod nedemocratic sucesc mâinile la spate și caută scheleturi în diferite dulapuri.” Acestea nu pot fi altele decât serviciile secrete, în cârdășie cu DNA.
Recent presa a relatat că Nelu Iordache, patronul Romstrade, apropiat al lui Ludovic Orban, a fost săltat dintr-o aeronavă și dus la audieri la DNA, în cazul unui nou dosar. Toți jurnaliștii cu state vechi în profesie au comentat că Iohannis, prin brațul înarmat, i-a arătat lui Orban pisica. Iată că președintele PNL nu vrea să stea cu felina în brațe și o aruncă publicului.
Ce va urma? E limpede. Serviciile secrete vor pune viitorul președinte al PNL. Nu neapărat cele naționale.
Că e CIA sau FSB, tot un drac.

P.S. Eugen Orlando Teodorovici se pregătește să-l dea în judecată pe Florin Cîțu. Nu este exclusă nicio plângere penală pentru divulgarea secretelor de stat. 

 
Vocile lumii
Adrian Severin
Fost ministru de externe


 
Rugat recent de către un reporter să dea un nume din celebra sa listă de spioni, Adrian Severin a răspuns: ”la ce vă trebuie? Aceia au fost retrași demult, inclusiv ca urmare a acțiunii mele solitare. Între timp, au apărut alții, mult mai mulți și mult mai periculoși. Grav este că astăzi nu vă pot da trei nume de politicieni sau șefi de ziare patrioți,” conform cristoiublog.
 
 

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. Pentru a marca acest moment aniversar, anul acesta va fi utilizat un nou...

Josep Borrell insistă pentru ca țările UE să ajute Ucraina cu sisteme antirachetă

Ţările Uniunii Europene trebuie să îşi trimită sistemele antirachetă pentru a consolida apărarea antiaeriană a Ucrainei, ale cărei oraşe sunt supuse atacurilor Rusiei, a...

Cum poți să consumi urzicile

Urzicile sunt la foarte mare căutare primăvara, iar asta mai ales datorită numeroaselor beneficii pe care le oferă pentru sănătate și nu numai. Prin...
Ultima oră
Pe aceeași temă