-1 C
București
luni, 24 ianuarie 2022
AcasăOp & EdSalivă în teste și praf în ochi pentru elevi și părinți

Salivă în teste și praf în ochi pentru elevi și părinți

După prima zi în care cei mai mulți elevi au folosit testele COVID noninvazive, pe bază de salivă avem deja numeroase scandaluri.

Am văzut părinți și elevi care și-au bătut joc de aceste teste, aruncându-le prin școli sau prin diverse alte spații.

Am văzut și teste care au fost puse la vânzare pe internet de unii părinți sau elevi din clasele mai mari.

Cireașa de pe tort a venit ieri, când mulți elevi depistați pozitiv de testele noninvazive au ieșit ca neinfectați după realizarea testelor PCR.

Încă un motiv pentru părinți să nu aibă încredre în aceste teste.

În niciun caz părinții nu pot fi condamnați dacă nu vor să-și testeze copiii, de această dată, mai ales după ce testele au venit vrac și au trecut prin mâinile angajaților unităților de învățământ, care le-au reambalat, dar fără nicio garanție de siguranță sanitară.

Nu este însă o problemă pentru guvernanți dacă aceste teste nu vor fi utilizate.

Tunul a fost dat, banii de la stat au ajuns în conturile firmelor agreate, profitul este considerabil și acest lucru contează.

Și în cazul acestor teste noninvazive, tot persoanele de bună credință sunt cele sancționate, discriminate.

Se știe deja că testele nu sunt obligatorii, pentru nu a îngrădi dreptul la educație al unor elevi.

În schimb, un elev testat noninvaziv și depistat pozitiv, dar pentru care părinții refuză testarea PCR, nu va fi primit la școală, va rămâne doar cu orele de curs online.

Nu se spune însă nimic despre un alt caz de discriminare, chiar mai grav; copiii expuși la infectare de părinții care își trimit odrasla netestată în colectivitate, poate conștienți fiind că există posibilitatea ca elevul să poarte coronavirusul.

Testarea noninvazivă se dovedește un circ ieftin, dar pentru care s-a plătit mult, iar organizatorii și-au umplut buzunarele.

În rest, ne îndreptăm spre pierderi în pregătirea viitoarelor generații, chiar mai mari decât în perioada cursurilor școlare desfășurate exclusiv online.

Învățământul este obligatoriu, pe hârtie, dar, în realitate asistăm la o joacă de-a școala, prin ultimele reguli impuse de guvernanți.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Absențele elevilor ar putea fi motivate ca urmare a grevei de la STB

Ministerul Educației recomandă ca absențele elevilor, care au lipsit de la școală, să fie motivate din cauza grevei STB și intrarea în online dacă...

Atac armat la o universitate din Germania. Mai multe persoane au fost rănite

Mai multe persoane au fost rănite în urma unui atac armat la o universitate din Heidelberg, Germania. Un bărbat a deschis focul asupra persoanelor...

Unirea Principatelor Române este marcată prin numeroase ceremonii

Unirea Principatelor Române, de la care se împlinesc, astăzi, 163 de ani, este marcată de autorităţile centrale şi locale prin mai multe ceremonii militare...
Ultima oră
Pe aceeași temă