20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăOp & EdOpiniiSă nu fim mai catolici decât Papa cu prezența în școli

Să nu fim mai catolici decât Papa cu prezența în școli

Este un punct de vedere pertinent, fiind evident pentru orice persoană cu discernământ că învățământul online posibil, la nivelul anului 2021, în țara noastră și-a demonstrat limitele, elevii ajungând să acumuleze pierderi enorme în pregătire.

Totuși, este important să avem în vedere încă un aspect: prioritatea.

Încă de la preluarea mandatului de ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu a arătat determinare în a menține, pe cât posibil, unitățile de învățământ preuniversitar pentru prezența fizică.

Este un aspect pozitiv, dar, după cum am discutat cu numeroși profesori care predau la clase terminale de ciclu, a VIII-a și a XII-a, ar trebui să se mai ia în considerare și faptul că elevii din clasele menționate sunt concentrați pe examenele naționale.

Prin urmare, în condițiile epidemiologice actuale, ar fi probabil mai benefic dacă materiile care nu sunt cuprinse în programa examenelor naționale, Bacalaureat și Evaluarea Națională, să fie predate, pentru elevii din clasele terminale, tot exclusiv online.

Este mei bine ca elevii din clasele a VIII-a și a XII-a să meargă la școală doar pentru orele de Matematică, Limba română, Geografie și alte materii pentru Evaluarea Națională și Bac, având șansa unei pregătiri mai bune, decât să fie puși pe drumuri pentru orele de Religie, Dirigenție etc.

S-ar reduce astfel și numărul de elevi care merg în același timp la școală și, prin urmare, ar fi diminuat și riscul apariției unor cazuri de infectare cu COVID-19 și închiderea implicită a unității pentru toți elevii.

După vacanța prelungită de primăvară, elevii din clasele terminale vor mai avea doar câteva săptămâni de școală și probabil că nu e imperios necesar ca la materiile ce nu sunt cuprinse în programa examenelor naționale să existe prezență fizică.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....

Președintele argentinian, Javier Milei, l-a numit „ asasin” și „ terorist” pe omologul columbian, Gustavo Petro

Diplomații argentinieni vor fi expulzați din Columbia după o serie de insulte din partea preşedintelui argentinian, Javier Milei, care l-a numit "asasin" şi "terorist"...

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...
Ultima oră
Pe aceeași temă