20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăOp & EdOpiniiRomâni, nu uitaţi, să fredonaţi: “Cine e generalul!”

Români, nu uitaţi, să fredonaţi: “Cine e generalul!”

Aţi votat în „Duminica Urii” împotriva celor care v-au dat, atât cât au putut. I-aţi alungat de la putere pentru că vi s-a spus că erau corupţi. Sigur că v-aţi bucurat. Numai că fericirea închiderii lor e nu vă deschid vouă linii de finanţare cu bani nerambursabili.

 

Când preţul carburanţilor vor exploda, să vă aduceţi aminte cum vi s-a promis reducerea supraaccizei, dar, ce să vezi, Bruxelles-ul cerea în acelaşi timp alinierea accizelor. În clipele de şoc, când veţi plăti mai mult la staţie, să vă aduceţi aminte de vocaţia europeană, pentru care v-aţi jertfit şi v-aţi stigmatizat bunicii că „ţin cu hoţii”.

 

Când veţi auzi strănutul lui Florin Cîţu sau mieunatul felin al Ralucăi Turcanu să ştiţi că lor, multinaţionalelor, le e foame.

 

Când preţurile la gaze vor sări şi creditele la bancă vor fi mai mari, să vă aduceţi aminte de cât de evlavioşi şi de învârtoşaţi eraţi pe vremea când Ludovic Orban întreba sacadat şi cu voce răstită: „Cine eeee Gee…neee…raaaa…luuuul?

 

Sigur că repede uitaţi.

 

Ziua când aţi înfrânt cu zâmbetul morţii şi UE pe buze

 

Atunci când vor mai vinde ceva din zestrea ţării şi vouă vi se va spune că “la toţi le e greu” să vă amintiţi cum democratic aţi dansat hora în jurul urnelor în “Duminica Urii” şi ce SMS-uri pline de …UE aţi trimis acasă.

 

Atunci aţi înfrânt. România profundă a tăcut.

 

Să vă bucuraţi! În orice chip.

 

Dacă ei redeschid închisorile pentru politicienii nealiniaţi, fericirea voastră nu cred că va fi piesă la dosarul de creditare. M-aş mira ca băncile să vă listeze sentimentele în chip de garanţii.

 

Votul împotriva prosperităţii a fost votul pentru austeritate 

 

Aţi votat împotriva celor ce v-au dat, pentru liniştea lor a generalilor să prăduiască orice “noaptea ca hoţii”. Ştiu, mi-aţi mai spus, ei apără ţara.

 

Când gazul din Marea Neagră i se va da hegemonului pe gratis, iar vouă facturile vi se vor tripla, să vă aduceţi aminte vorbele baciului Petrov: :”pentru a ne fi bine trebuie să renunţăm la suveranitate.”

 

Sigur că atunci când vi se va pune, în primă fază, coplata în spitale nu vă veţi gândi că ţopăiaţi într-un noiembrie al urii de fericire.

 

O să vă pensionaţi mai târziu, cu o pensie mai mică. Aţi fost insurgenţii războiului anti-PSD, iată răsplata!

 

Veţi mai auzi probabil de programul naţional de înarmare. Când lui i se va da o şapcă şi vouă alte cozi la vize să vă gândiţi că aţi avut grijă odată să nu-i fie frig în conturi hegemonului. Era o “Duminică a Urii”, notaţi în calendar ziua de 24 noiembrie 2019!

 

Ce-s ălea credite subvenţionate?

 

Ce mai atâtea „prime case”? Poate ultimele case, că doar tineri sunteţi şi veţi putea să mai staţi cu părinţii. Aţi ales Iohannis ca să moară PSD. Acum rămâneţi cu mami şi cu tati. Spuneţi-le poveşti despre cum aţi salvat voi ţara.

 

Atunci când BNR nu va mai putea interveni în piaţă să menţină leul în parametrii fireşti, iar ratele voastre vor exploda, ca o butelie, să vă scoateţi pe OLX zâmbetele de bucurie din „Duminica Urii” pentru a vă finanţa deficiturile şi să vă salutaţi cu “Give me 5 !”

 

Duminica Urii va fi cu negru în calendar

 

Taxele se vor mări, facturile vor creşte, subvenţiile vor scădea, antreprenorilor li se vor da băşti, în loc de credite, şi voi veţi uita de fericirea zilei când aţi trosnit ca berbecii PSD-ul la vot.

 

Guvernul Măriei Sale a reuşit într-o lună să se împrumute cât “proasta” în doi ani de mandat. Ratingul de ţară se va prăbuşi, vom lua bani cu dobânzi mai mari. Nu uitaţi, atunci când inflaţia va exploda, să vă puneţi la căşti melodia: „Cine e geeee…neeee.raaaa…luuuuul?”

 

Când lor multinaţionalelor le va fi bine să ştiţi că vouă vă va fi greu. Deh, un principiu al vaselor comunicante.

 

Când nu vă veţi mai permite să călătoriţi, să priviţi pozele generalului din Teneriffe şi să savuraţi melodia consacrată, în semn de prozaică pupătură a plăcuţei suedeze.” …ot a pocket full of cash / and a pocket full of dreams, Tene…ri…ff…eee!Brâmmm…Oup…brâmmm..ooap…”

 

Vă veţi căra mulţi din ţară. Atunci când veţi afla că omologii statelor respective câştigă de trei ori mai mult ca voi să vă gândiţi mereu la cine e generalul.

Vi s-a vândut vocaţia de europenism şi enorma minciună că trebuie să renunţăm la suveranitate? Când hipermarket-urile vor fi doldora de produse de import să vă amintiţi cum râdeaţi de cormoranii lui Daea.

 „Tee…nee..riii.ffeee!”

Voi bugetarii aţi stat acasă în “Duminica Urii” sau aţi pus ştampila împotriva celor cu nepoţi şi nepoate. Atunci când veţi rămâne fără job să vă duceţi în poarta generalului şi să vă cereţi dividente din iluziile pierdute!

 

Vor scoate la Bursă acţiunile companiilor de stat. Un lucru lăudabil. Dar dacă în spate nu ar fi un interes privat aţi zice că dacă lor le va fi bine vă va fi asemenea şi vouă. „Tee…nee..riii.ffeee!”

 

Din Fondul Proprietatea s-a ales praful, pentru că parteneriatul strategic trebuia cumva plătit. Nici n-aţi vrut să citiţi investigaţiile cum se scurgeau în offshore-uri profiturile, în numele odiosului parteneriat civil dintre banii tăi şi conturile lor.

 

Ştiu că nu jucaţi la Bursă. Nu îi ştiţi regulile. După capitalizare, fata frumoasă e scoasă la măritiş. Când hegemonul va mai pune ghiara pe vreo altă bijuterie a coaroanei să nu citiţi mesajul Majestăţii Sale Margareta, să vă uitaţi cu jind la occidentali cât de bine le e şi atunci când le e rău.

 

Ştim diaspora a alungat PSD-ul pentru că era câh. Când se vor reinstitui taxele consulare să plătiţi cu bucuria “Dragnea e la închisoare!” Când se va institui comisionul pe banii trimişi în ţară să nu vă mai aduceţi aminte că noi, unii, v-am prevenit că votaţi împotriva intereselor voastre.

 

V-au amăgit că vă aduc mierea. Sigur că o aduc, dar la preţ dublu. Şi aia din import, pentru că apicultorii noştri sunt ciumaţi.

 

Să nu uitaţi cântecul!

 

Aţi văzut cum s-au chinuit săracele oi să supravieţuiască naufragiului? Nu v-aţi gândit nciun moment că dezastrul îi va fi de folos fermelor hegemonului? Se va decide  interzicerea exporturilor de animale vii. Fermierii români vor da faliment şi veţi cumpăra aceleaşi produse la preţ dublu din import. Să nu uitaţi cine e geee….neeee….raaa…luuuul?

 

Când el îşi va mai lua o bască să ştiţi că voi v-aţi mai luat nişte ţepe.

 

Din Duminica Orbului a ieşit regimul „Despotului luminat,” dar eraţi prea mici. Nu ştiaţi nu ştiaţi că atunci votul majoritar s-a dat împotriva vocaţiei europeniste.

 

Pe atunci s-au pus bazele grupului infracţional organizat sub manta serviciilor secrete. De atunci ei fac bani şi vă zăpăcesc de cap că voi aţi fi salvatorii.

 

Mai are rost să vă spunem că atunci erau cu Moscova şi acum sunt atlantişti de paradă?

 

Când neajunsurile vă vor strânge de gât să nu uitaţi să fredonaţi: „Cine e geeee…neeee.raaaa…luuuuul?”

 

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...

Zeci de angajați ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor fi disponibilizați de luni

Circa 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni,...

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....
Ultima oră
Pe aceeași temă