20.7 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021

Politicianul român, un copil care nu vrea să împartă

Nici măcar de 1 Iunie nu am avut însă parte de inițiative bune ale politicienilor pentru viitorul copiilor României.

Așa cum ne-a obișnuit deja de ani buni, Parlamentul României și-a deschis porțile pentru copii, în ziua de 1 Iunie.

A reprezentat o șansă pentru micuți să se pozeze cu cei pe care au ocazia să-i vadă zi de zi la televizor și despre care îi aud pe părinții lor vorbind.

Așteptăm însă de peste trei decenii ca și parlamentarii să-și deschidă mintea și să gândească măsuri de bun simț pentru viitoarele generații.

Nu putem observa, din nefericire, eforturi pentru a-i ajuta pe copii să obțină un viitor mai bun.

Concret, copiii care vor intra, din toamnă, prima oară pe porțile liceelor nu vor avea manuale noi, așa cum au fost obișnuiți încă din prima zi de școală.

Avem mult prea mulți copii care nu își permit rechizite, ca să nu mai pomenim de dispozitive digitale pentru învățătură.

Pentru câțiva dintre acești copii, statul român are doar un program veșnic întârziat de acordare a unor pachete de rechizite.

L-am putut vedea, ieri, în imaginile difuzate de multe posturi de televiziune, pe președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, primind câțiva copii la biroul său din Casa Poporului.

Oare, cu această ocazie, președintele PNL și-a amintit și de perioada, nu de mult trecută, în care era premier și când promitea tablete digitale și internet pentru toți elevii care nu au acces la orele de predare online?

Se pare că o poză cu președintele Camerei Deputaților, cu premierul sau cu șeful statului compensează lipsurile copiilor din țara noastră.

Conform calendarului aleșilor noștri, viitoarea dată la care își vor aminti de copiii României va fi cea a deschiderii noului an școlar.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu-Mihail Mușoiu scrie în presa centrală din anul 2008. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar, a absolvit FJSC și deține un master în Științele Comunicării.
Ultima oră
Pe aceeași temă