12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăOp & EdOpiniiPoliticianul român, un copil care nu vrea să împartă

Politicianul român, un copil care nu vrea să împartă

Nici măcar de 1 Iunie nu am avut însă parte de inițiative bune ale politicienilor pentru viitorul copiilor României.

Așa cum ne-a obișnuit deja de ani buni, Parlamentul României și-a deschis porțile pentru copii, în ziua de 1 Iunie.

A reprezentat o șansă pentru micuți să se pozeze cu cei pe care au ocazia să-i vadă zi de zi la televizor și despre care îi aud pe părinții lor vorbind.

Așteptăm însă de peste trei decenii ca și parlamentarii să-și deschidă mintea și să gândească măsuri de bun simț pentru viitoarele generații.

Nu putem observa, din nefericire, eforturi pentru a-i ajuta pe copii să obțină un viitor mai bun.

Concret, copiii care vor intra, din toamnă, prima oară pe porțile liceelor nu vor avea manuale noi, așa cum au fost obișnuiți încă din prima zi de școală.

Avem mult prea mulți copii care nu își permit rechizite, ca să nu mai pomenim de dispozitive digitale pentru învățătură.

Pentru câțiva dintre acești copii, statul român are doar un program veșnic întârziat de acordare a unor pachete de rechizite.

L-am putut vedea, ieri, în imaginile difuzate de multe posturi de televiziune, pe președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, primind câțiva copii la biroul său din Casa Poporului.

Oare, cu această ocazie, președintele PNL și-a amintit și de perioada, nu de mult trecută, în care era premier și când promitea tablete digitale și internet pentru toți elevii care nu au acces la orele de predare online?

Se pare că o poză cu președintele Camerei Deputaților, cu premierul sau cu șeful statului compensează lipsurile copiilor din țara noastră.

Conform calendarului aleșilor noștri, viitoarea dată la care își vor aminti de copiii României va fi cea a deschiderii noului an școlar.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă