31.5 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăOp & EdOpiniiPlatformele MEC cad la prima adiere de vânt

Platformele MEC cad la prima adiere de vânt

Precizez că, în realitate, campania electorală nu s-a încheiat, ci a trecut în etapa a doua, cea mai agitată (s-a încheiat doar pe hârtie).

Conducerea ministerului de resort poate să critice conducerile unităților de învățământ și administrațiile locale, pentru că nu au reușit să asigure condiții în unitățile de învățământ preuniversitar, în vederea organizării, în bune condiții, a orelor online, dar ce exemplu ne dau șefii Învățământului?

Conducerea Ministerului Educației demonstrează că nu este capabilă nici ea să asigure platforme online suficient de bune pentru proiectele pe care le-a anunțat.

Ministerul Educației a anunțat constituirea Corpului de profesori evaluatori pentru examenele și concursurile naționale (CPEECN).

Profesorii ar fi trebuit, conform programului anunțat de minister, să se poată înscrie online, dar platforma pe care trebuia realizat acest lucru a căzut.

Astfel, mulți profesori interesați au fost nevoiți să călătorească, în multe cazuri, de la marginea județului, la inspectoratul școlar din teritoriu, pentru a aștepta în rând și a primi un număr de înregistrare.

Cu alte cuvinte, în era digitalizării, învățământul românesc se întoarce la cozile din perioada “Epocii de aur”.

Profesorii din acest nou corp ar urma să evalueze lucrările candidaților de la Bacalaureat, Evaluarea Națională, Titularizare și Definitivat.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă