Secretarul de stat pe învățământ preuniversitar din Ministerul Educației a semnat o serie de măsuri implementate pe durata stării de urgență decretate.
Una dintre măsurile gândite de conducerea Ministerului Educației este neplata orelor suplimentare (a plății cu ora) pentru profesorii din sistemul de învățământ preuniversitar.
Mulți ar putea spune că, în timp ce sute de mii de angajați așteaptă șomajul tehnic, profesorii, care primesc salariul integral, mai vor și bani pentru ore suplimentare.
Este într-adevăr o situația sensibilă, dar creată de actuala guvernare, care, pare din ce în ce mai vizibil, improvizează de la o zi la alta gestionarea actualei situații și se bâlbâie serios.
Să luăm în considerare următoarea situație: cursurile online au fost declarate obligatorii de ministrul Educației, Monica Anisie, dar sunt unități de învățământ unde lipsesc profesori la anumite materii sau chiar învățători, clasele acestora fiind acoperite de două cadre didactice de predare ale respectivei școli, cu câte o jumătate de normă suplimentară.
În condițiile în care profesorii nu mai sunt plătiți pentru aceste ore suplimentare, cine va susține cursurile online cu elevii din clasele la care nu există un dascăl angajat?
Prin urmare, Ministerul Educației va sancționa profesorii care nu susțin cursuri online fără să fie plătiți pentru această activitate?
În plus, există persoane a căror unică sursă de venit este plata cu ora.
Acești angajații la stat nu primesc 75% din salariu, ci 0%.
Da, meseria de dascăl este una nobilă și presupune dăruire, dar nu putem vorbi de eficiența actului educațional, cât timp continuăm să lucrăm cu cârpeli, doar pentru a-i face pe plac celui mai mare din partidul nostru.
Slugărnicia contaminează România, mai rău decât COVID-19.