19.5 C
Bucharest
Friday, 22 September 2023
HomeOp & EdOpiniiLeacuri pentru opoziționismul provocator

Leacuri pentru opoziționismul provocator

De multe ori, în perioada comunistă, pentru a fi publicate romane de literatură universală sau eseuri filozofice erau necesare ori prefețe cu tentă marxistă, ori includerea în eseu a unor pasaje unde era învederată superioritatea gândirii marxiste.

Astăzi, vedem sub ochii noștri eterna reîntoarcere a propagandei culturale. În filme sau în cărți de psihologie găsim inserții de propagandă neomarxistă strecurate pe lângă sfaturile terapeutice împotriva fobiilor și a anxietății. Însă cu mare grijă e întreținută fobia față de valorile tradiționale. Dacă la acest nivel există o similitudine cu perioada comunistă, epoca noastră vine cu o perfecționare a falsificării nemaiîntâlnită în istoria mistificărilor propagandistice. Exemplele de rescriere a istoriei abundă de câțiva ani pe toate drumurile artei și istoriei. Aflăm mai nou că romanul ”Zece negri mititei” a celebrei Agatha Christie se va transforma în ”Zece persoane” pentru a nu-i ofensa pe cei de culoare și pe cei de statură liliputană.

Unul dintre tunurile principale de transmisie a propagandei neomarxiste este Netflix, care propagă seriale de epocă în care aristocrații care mișună prin castelele bătrânei Anglii sunt de culoare și de orientare lgbt. Netflix va lansa curând premiera unui serial despre Cleopatra în care aceasta este jucată de o actriță de culoare. N-au contat nici reacțiile istoricilor arheologi egipteni și nici petiția celor 85.000 de semnături pentru a opri lansarea unui fals istoric grosolan. Dimpotrivă, în buna tradiție bolșevică, Netflix a cenzurat mesajele celor care criticau producția prezentată ca trailer pe youtube. 

Analizate de aproape, toate tipurile de propagandă grosolană suferă de fracturi de logică. În paralel cu această remodelare a trecutului la dimensiunile unui pat al lui procust neomarxist rulează și discursul victimizării la scara istoriei. Când toate operele culturale și manualele de istorie vor fi falsificate, pe cine vor mai viza acuzațiile de rasism, sexism, xenofobie? Dacă minoritățile rasiale, sexuale, religioase au fost întotdeauna la putere, pentru ce vor atunci compensații ca victime ale istoriei? Acum pot înțelege mai bine și naivii, de ce e nevoie de analfabeții funcționali care nu mai au nici cunoaștere, nici capacitate de gândire critică. Tocmai pentru a putea realiza propagandă stupidă pentru unii și mai stupizi.

Un alt exemplu de contradicție logică barbară e cel al mesajelor privind natalitatea și imigrația. Ni se spune mereu că suntem prea mulți, consumăm prea mult, poluăm prea mult, prin urmare trebuie descurajată natalitatea. În același timp, trâmbițașii progresismului încurajează imigrația în masă din zonele în care demografia crește iepurește. De unde putem deduce că problema nu e că suntem prea mulți pe lumea asta, ci că încă sunt prea mulți europeni albi, creștini.

Trăim într-o lume în care identitatea e mai importantă decât fapta, meritul. Privilegiile sunt bazate pe identitatea de gen, rasă, orientare sexuală, nu pe fapte. Nimeni nu obține ceva conform meritelor, ci identității. De fapt, oprimații nu mai sunt oprimați de mult timp, au privilegii, iar pentru a și le menține și chiar înmulți joacă la nesfârșit  cartea victimizării. Nu mai există decât morala politică, ideologizată. Curg șuvoaie de acuzații false sau exagerate de sexism, rasism, homo si transfobie, în rest totul este permis, binele moral nu mai există decât pentru aceste categorii de așa-zise victime, restul indivizilor sunt călcați în picioare de guverne, asmuțiți unii contra altora prin stimularea egoismului lacom, băgați și scoși din cuști la ordin, cenzurați, stresați și îmbolnăviți fizic și psihic, exploatați economic pe bani de nimic, victime ale epuizării în câmpul tot mai sălbatic al muncii, care pentru mulți a devenit o câmpie a morții.

În schimb se inventează boli pentru a combate reacțiile anti-sistem. În America s-a inventat diagnosticul de opoziționism provocator pentru cei care nu se supun, nu se conformează cu turma și e tratat cu pastile de psihiatri. Asta ne aduce aminte de tratamentul aplicat disidenților din Uniunea Sovietică, care erau internați în spitale de psihiatrie, cazul celebrului Bukowski fiind de notorietate mondială. În același timp, nimeni nu face medicamente și tratamente pentru psihopații care ne conduc. Dimpotrivă, se scriu cărți despre înțelepciunea psihopaților, tot ce e malefic și anticreștin devine un model de succes. Noua psihologie care e în mâna sistemului neomarxist pune umărul cu toată forța la construcția acestui laborator social unde se fac experimente pe noi. Ni se bagă în cap că nu există suflet, Dumnezeu, doar pastile si terapii bazate pe autosugestie, care durează cât aroma gumei de mestecat. Omul e sfătuit să nu judece răul de lângă el și să nu-l numească direct, cel mult să facă  piruete și eschive ca să nu devină victimă sigură, pentru că drepturile omului nu îngăduie pedepsirea răului. Aici întâlnim din nou o contradicție logică, pe de o parte se scriu cărți despre gestionarea relației cu oameni toxici, psihopați, prin urmare automat aceștia sunt recunoscuți ca elemente negative, ca aceiași autori să ne recomande să nu-i considerăm pe psihopați niște agenți ai răului, ca să nu-i jignim. Nu cumva să răstorni masa dacă ți servește un rahat în farfurie. Stai ca un sclav cu rahatul în față și  faci exerciții de autosugestie, că de respirație nu poți face, doar de întrerupere a ei, iar dacă nu te-ai descurcat suficient de bine te duci la terapie să-ți îmbunătățești rezistența la stresul sclaviei. Cum să mai fie apărate adevăratele drepturi ale omului, nu cele inventate artificial pentru transumanism, când omul a ajuns să muncească și să trăiască doar ca să se trateze precum o victimă perpetuă?

Totul funcționează pe principul, noi te îmbolnăvim, noi te tratăm! Cercul vicios al dependențelor sporește mereu, în frunte cu dependența de zahărul tehnologiei. În același timp se înmulțesc oamenii care vorbesc întruna despre a fi autentic, de a-ți dezvolta sinele, ”fii tu însuți”, în timp ce ei devin niște roboți superficiali în mâna tehnologiei. În acest sens inteligența artificială va deveni instrumentul perfect de control mental pentru propaganda sistemului neomarxist, inclusiv prin generarea de fake news.

Pe lângă perioadele sale criminale, socialismul a avut și momente sale de umanism. Ce se încearcă acum este instaurarea cu ajutorul tehnologiei a unui lagăr planetar antiuman, unic în istoria omenirii. 

Ciprian Blidaru
Ciprian Blidaru
Ciprian Blidaru este contributor RL din anul 2021. Ciprian a studiat Filozofia la Universitatea Babeş - Bolyai, Cluj Napoca și deține un master în Managementul Resurselor Umane. Debut în presă: 2004, ştiri, reportaje, interviuri, editoriale, emisiuni radiofonice, apariții în presa locală şi centrală :Hotnews, Evz, Lumea, Europolis, Dilema Veche.
Cele mai citite

Horoscopul zilei, vineri 22 septembrie 2023. Zodiile, bulversate de conflictul dintre Luna în Sagetator cu Neptun din Pesti. Cum se vor descurca?

Horoscopul zilei, vineri 22 septembrie 2023. Ceea ce începe ca o zi potential confuza nu ar trebui sa se încheie în acelasi fel. Luna...

Scene șocante la Arad – Un bărbat a fost înjunghiat cu o șurubelniță în gât, de un soț gelos

Acesta a fost transportat în stare gravă la spital unde a fost supusă unei intervenții chirurgicale.Potrivit martorilor, cele două victime au fost atacate...

Vremea 22 septembrie – Temperaturi de vară, maxime de 35 de grade

Astazi, vremea va deveni deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii septembrie, iar în Câmpia de Vest și în Câmpia Română va...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies