-0.8 C
București
sâmbătă, 29 ianuarie 2022
AcasăOp & EdChiloți, politizare și alte lucruri murdare aduse în școli

Chiloți, politizare și alte lucruri murdare aduse în școli

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, ar vrea ca acestă perioadă să fie amintită ca aceea în care a început schimbarea, eliminarea politizării din unitățile de învățământ preuniversitar de stat, ca urmare a organizării concursurilor pentru funcțiile de directori și directori adjuncți.

Chiar înainte de prima zi din calendarul concursului de directori, a izbucnit însă un nou scandal legat de politizare în sistemul de învățământ preuniversitar, iar, de această dată, ministrul Educației nu mai poate arunca vina pe colegii săi de partid din teritoriu.

A fost numit un nou președinte interimar al Agenției Române pentru Asigurarea Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP): Silviu Iordache, despre care mass-media au scris că a prezentat lenjerie intimă pentru Cătălin Botezatu și că ar fi fost coleg de partid cu Sorin Cîmpeanu, în formațiunea lui Victor Ponta, Pro România.

Poate că nu este neapărat un lucru rău că acest profesor de religie și geografie, de asemenea director de școală numit politic, a fost manechin, în tinerețe, dar când treci în CV că ai organizat două baluri ale bobocilor, nu prea suni a persoana responsabilă cu asigurarea calității în sistemul de învățământ.

Cîmpeanu le-a transmis jurnaliștilor, pe un grup de WhatsApp pentru comunicare al Ministerului Educației, că Iordache nu a fost membru Pro România și că nu a prezentat lenjerie intimă, ci uniforme pentru TAROM.

Ar fi trebuit totuși să precizeze șeful Învățământului și ce îl recomandă pe acest tânăr pentru funcția de președinte al ARACIP.

Să presupunem că într-adevăr vom avea un concurs corect, în care noii directori de școli să nu mai fie aleși doar pe criterii politice, dar cu numiri cel puțin dubioase la conducerea ARACIP și la inspectoratele din teritoriu, orice persoană competentă care va câștiga postul de director de unitate de învățământ preuniversitar va trebui să se încline politicului sau să se lupte cu morile de vânt.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Cronologia nu înseamnă progres 

Astăzi, manierele, cultura, principiile morale au ajuns să formeze o recuzită la fel de ruginită și desuetă, precum armura cavalerului tristei figuri, în ochii celor care au căzut definitiv în gaura neagră a...
Ultima oră
Pe aceeași temă