12 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021
AcasăOp & EdOpiniiCaramitru jr. îmbracă haina lui Vadim și tunica lui Zelea Codreanu

Caramitru jr. îmbracă haina lui Vadim și tunica lui Zelea Codreanu

După ce Andrei Caramitru, economistul cu MBA la Geneva și pedigree de McKinsey & Company, a scos maxima istorică potrivit căreia impozitarea muncii, ca sursă de bani la buget, este o sursă de alimentare a corupției, Cațavencii cu moravurile ușoare caracteristice elitei umorului românesc l-au propus de îndată, nu degrabă, pentru un Premiu Nobel pe economie.

Venit acasă cu sacul plin de bani, dar și cu frustrările unui corporatist care nu va fi niciodată owner, s-a gândit că, dacă tot nu are cum să se afirme progresist într-un business local, mai bine eșuează regresiv în politica autohtonă.

El a anunțat că dacă USR va câștiga alegerile, va băga pe toți politicienii actualei coaliții la pușcărie; dacă formațiunea în care s-a înscris cu cățel și purcel va pierde, le va da guvernanților foc.

Sigur că afirmațiile sale în tentă continuă, susținută și de liderul partidului, care are un nume similar unui fost fotbalist al lui Poli Timișoara, mult mai cunoscut decât el, au menirea de a băga spaima-n burghezii de azi.

Poate că nu-și dă seama sau așa l-au calibrat laboratoarele, precum un Vadim sau Zelea reloaded, dar scopul agresiunilor sale verbale este unul singur: să scoată rezistența din adormire și să o care la vot.

Caramitru jr. nu se adresează „penalilor“, ci doar celor care din hatering și-au făcut un scop în viață. Partidul lui, cam stafidit după ofensiva lui Dacian Cioloș, care are nițcaiva aranjamente pe-afară, n-are unitate în nume, doar în instructajul pifanilor.

Revoluția permanentă și distrugerea valorilor trecutului fac parte din arsenalul neobolșevismului. USR n-are norocul unui sprijin extern, precum V.I. Lenin în asaltul de pe Potemkin. Doar al generalilor care se regrupează după cum e montată roza vânturilor.

În ieșirile publice ale liderilor USR sunt tot mai evidente vorbele contondente, în stare să sporească furia unui electorat care îndeobște nu merge la vot.

Caramitru jr. nu este interesat decât să-i stârnească pe talibani în lupta lor împotriva creștinismului, reprezentat de o serie de vătafi cu frică de Dumnezeu.

Avantajul celor care urlă, vituperează și aruncă anateme e că n-au nici un Dumnezeu. Sunt în stare să-și predea țara la cheie europeniștilor, fără a ști că la Bruxelles nu se mai discută despre Europa patriilor, ci despre ghișeele corporațiilor, numite comisii și comitete.

Noua paradigmă a lumii e că mai puțină minte a milenariștilor le face bine algoritmilor care dirijează nevoile și susțin interesele minore ale celor cărora prea binele îi duce în stare de lăuzie.

Sigur că discuțiile despre instituirea unor norme juridice pentru pedepsirea celor care insultă, calomniază și agresează verbal n-au nicio noimă democratică. Nu poți să-i iei libertatea cretinului de a se manifesta plenar, de a-și deschide sufletul mort în Hyde Park, chiar dacă nimeni nu-l ascultă.

Revenirea în spațiul public a discursurilor vadimiste și a violențelor de limbaj nemaiîntâlnite nu trebuie anihilată prin pedepse, ci prin vot. Urlă ca să fie auziți. Blestemă pentru a-i aduna pe antichriști. Nechează din prea multă libertate în țarc. Stârnesc jihadul pentru a pârjoli lumea. Toate aceste manifestări nu sunt inventate de apologeții urii, ca formă ideologică, ci de fascism și de bolșevism, două ideologii care au ruinat lumea.

Caramitru jr. se încadrează perfect în generația milenaristă, sătulă de prea bine și profund frustrată că nu poate mai mult decât să muncească într-un office de sticlă, supravegheați de noii argați dintr-un acvariu. Oricât ai încerca să-i înțelegi, darmite să-i convingi, te afunzi în zoaie.

Virusul indignării a contaminat o generație. Dar nu e încă epidemie. Statul de drept încă are mecanisme de protecție și de anihilare a noilor revoluționari de profesie. Cum să-i îngrădești libertatea lui Caramitru jr. de a ocupa locul vacant al lui C.V. Tudor?

Ar fi o formă de cenzură. Ar deveni, dintr-un mahăr de multinațională, un erou. Așa că lasă-l în durerea lui, să-și verse tot oful. Convinge zdravenii la cap că rătăcirile unora nu prind la o populație sătulă de revoluții.  

Marius Ghilezan
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a desconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Rareș Bogdan va fi ministru

Rareș Bogdan va fi ministru în timpul guvernării PNL - PSD - UDMR. Chiar Rareș Bogdan a anunțat că va primi o asemenea funcție,...

Dezvoltarea roboților ucigași, se poate avea încredere în ei? Analiză despre noua cursă a înarmărilor

Armele inteligente artificiale transformă armatele din întreaga lume – ar trebui să ne îngrijorăm?  Roboții ucigași și dronele „kamikaze” sunt aici: armamentul inteligent artificial...

Campionii la rugby ai României sunt blocați în Africa de Sud

Campionii la rugby ai României sunt blocați în Africa de Sud, din cauza pandemiei de Covid. Din Africa de Sud trebuie repatriați 39 de români,...
Ultima oră
Pe aceeași temă