9.1 C
București
luni, 29 noiembrie 2021
AcasăOp & EdEducația fizică nu depinde de terenul sau sala de sport

Educația fizică nu depinde de terenul sau sala de sport

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a venit cu  lămuriri legate de o problemă ce, având în vedere condițiile meteorologice din aceste zile, ajunsese să îi apese pe profesori, elevi și părinți: cum se vor desfășura orele de sport?!

Din fericire, a fost livrată o veste bună, țara noastră scăpând în cele din urmă de o măsură aberantă, unică în Uniunea Europeană: masca obligatorie pentru elevi în timpul orelor de Educație fizică desfășurate în sala de sport.

Era o măsură de care a ținut cu dinții fostul ministru PLUS al Sănătății, demis de Florin Cîțu, Vlad Voiculescu.

Acum s-a ajuns la o măsură mai logică, implementată și de alte state civilizate de pe Bătrânul Continent: dacă vremea nu permite desfășurarea orelor de Educație fizică în aer liber, acestea se suspendă.

La noi, după cum a explicat șeful Învățământului, de la incidență COVID-19 de 2/1.000 de locuitori, orele de sport nu se mai pot desfășura decât în aer liber, iar dacă acest lucru nu mai este posibil, din cauza condițiilor meteorologice, sunt înlocuite cu alte discipline, Cîmpeanu dând exemplul materiei Educație pentru viață, cea care ar putea include mult dezbătuta Educație sexuală.

Trebuie subliniat că nu este obligatorie educația sexuală, ca să nu avem din nou parte de o luptă între mentalități învechite și un sistem nepregătit din punct de vedere curricular.

E mai bine ca în această perioadă să se acorde atenție pentru a reduce cât mai mult cu putință îndepărtarea copiilor de activitățile sportive.

Aceasta, dacă ne dorim viitoare generații sănătoase și aceste zile ne demonstrează că o imunitate puternică este crucială pentru a supraviețui într-o țară ca România, unde sistemul sanitar este în comă de ani buni.

Orele de Educație fizică nu ar trebui înlocuite cu alte materii, ci doar adaptate acestor vremuri.

Dacă nu se mai pot desfășura orele clasice de sport, se poate trece la partea teoretică.

Profesorii de Educație fizică și învățătorii pot să-i învețe pe elevi cum să-și alcătuiască singuri un program de exerciții pentru a continua activitatea fizică în particular.

Profesorii de Educație fizică și profesorii pentru învățământul primar au fost școliți în acest sens în facultate.

Prin urmare, partea teoretică a Educației fizice este la fel de importantă cât și cea practică.

Să nu uităm și de puterea exemplului pentru a-i atrage pe copii către mișcare și disciplină!

Zilele friguroase și ploioase pot fi un bun prilej pentru ca profesorii și elevii să discute despre marile figuri legendare ale sportului.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu-Mihail Mușoiu scrie în presa centrală din anul 2008. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar, a absolvit FJSC și deține un master în Științele Comunicării.
Cele mai citite

Este cod galben de viscol în România

Este cod galben de viscol în România, în zona Carpaților Orientali. Un avertisment în acest sens a transmis, luni, Administrația Națională de Meteorologie (ANM)....

Ce s-a întâmplat după accidentul jandarmilor care au căzut cu mașina în șanț

Ce s-a întâmplat după accidentul jandarmilor care au căzut cu mașina în șanț? Anchetatorii nu au stat mult pe gânduri și au deschis un...

Omicron în Europa. Cehia și Austria confirmă primele cazuri

Omicron în Europa. După ce Olanda a confirmat primele 13 cazuri cu Omicron, acum Cehia și Austria vin și ele cu primele cazuri confirmare....
Ultima oră
Pe aceeași temă