1.4 C
București
duminică, 16 ianuarie 2022
AcasăLifestyleScandal juridic între grupul ABBA și trupa Abba Mania

Scandal juridic între grupul ABBA și trupa Abba Mania

Super grupul pop suedez ABBA a intentat vineri un proces pentru a împiedica trupa britanică de cover-uri cunoscută sub numele de Abba Mania să folosească acest nume, relatează Reuters.

Într-o plângere depusă la Curtea Districtuală din Manhattan, avocații ABBA au acuzat managerii Abba Mania de „comportament parazitar și de rea-credință” prin faptul că au profitat de fondul de comerț și de prestigiul ABBA pentru a promova Abba Mania, conform stiri247.ro.

ABBA a declarat că inculpații au ignorat cererile sale de a nu mai folosi Abba Mania pe rețelele de socializare, pe YouTube și pe site-ul abbamania.com, sau de a accepta sugestia sa de a folosi „ABBA Tribute” într-un mod care să nu-i deruteze pe oameni.

Grupul ABBA se judecă cu trupa Abba Mania, aflată în turneu în SUA

Procesul de încălcare a mărcii ABBA are loc în contextul în care Abba Mania, care se autointitulează „The Original Tribute from London’s West End!”, se află într-un turneu în SUA.

Pe site-ul web al Abba Mania scrie cu litere mici: „Abba Mania nu este în niciun fel asociat, afiliat sau aprobat de Polar Music sau ABBA”.

ABBA a vândut aproximativ 385 de milioane de discuri și este cunoscută pentru melodii precum „Waterloo”, „Dancing Queen”, „Money, Money, Money” și „The Winner Takes It All”. De asemenea, a fost una dintre primele trupe care a folosit videoclipuri pentru a-și promova muzica.

Luna trecută, grupul a lansat primul său album nou din ultimii 40 de ani, „Voyage”, și plănuiește un spectacol pe scenă cu avataruri digitale ale membrilor săi, care au acum 70 de ani.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Cutremur puternic în țară. L-ați simțit?

Un cutremur de 4,5 grade a avut loc în România, la ora 15.43 în zona seismică Vrancea, notează INFP. Cutremur resimțit în țară Cutremurul s-a produs...

Cazul fetiței accidentată mortal de un polițist. Noi declarații ale tatălui micuței

A fost joia neagra în familia unei fetițe de 11 ani, care a murit ucisă pe trecerea de pietoni de un polițist care mâna...

Scandalul facturilor uriașe. Ministrul Energiei promite miracolul

Legea plafoanelor și compensării la energie electrică va fi modificată săptămâna viitoare în ședință de guvern, astfel încât furnizorii care au calculat eronat facturile...
Ultima oră
Pe aceeași temă