-1.2 C
București
duminică, 23 ianuarie 2022
AcasăMusicDavid Lee Roth, solistul trupei rock Van Halen, se retrage din industria...

David Lee Roth, solistul trupei rock Van Halen, se retrage din industria muzicală

Solistul trupei rock Van Halen, David Lee Roth a anunțat că se va retrage din industria muzicală, transmite DPA.

Artistul american a dezvăluit că va susţine o ultimă serie de cinci concerte solo în oraşul Las Vegas între 31 decembrie 2021 şi 8 ianuarie 2022.

Aceste show-uri vor fi ultimele sale apariţii pe scenă, a precizat David Lee Roth, în vârstă de 66 de ani.

„Îmi agăţ ghetele în cui. Mă pensionez. Acesta este primul şi ultimul anunţ oficial al meu. Aţi primit informaţia. Distribuiţi-o în lumea întreagă”, a declarat rockerul american pentru Las Vegas Review-Journal.

„Nu îmi voi explica declaraţia. Explicaţia se află într-un seif. Acestea sunt ultimele cinci concerte ale mele”, a adăugat el.

David Lee Roth, care va împlini 66 de ani pe 10 octombrie, a făcut acest anunţ la aproape un an după moartea unuia dintre colegii lui de trupă, Eddie Van Halen. Chitaristul Eddie Van Halen a murit pe 6 octombrie 2020 la vârsta de 65 de ani după ce fusese diagnosticat cu cancer.

Cu Roth în calitate de solist, trupa Van Halen şi-a lansat în 1978 autointitulatul album de debut, care s-a bucurat de un răsunător succes comercial şi a fost apreciat de criticii de specialitate.

Van Halen a lansat apoi în aceeaşi componenţă alte patru albume de studio care i-au cimentat statutul de una dintre cele mai importante trupe rock din lume.

Pe parcursul carierei sale, David Lee Roth a făcut parte de trei ori din componenţa trupei Van Halen: din 1974 până în 1985, în 1996 şi apoi, din nou, începând din 2006 şi până anul trecut, când formaţia americană şi-a anunţat destrămarea după decesul chitaristului Eddie Van Halen.

În 2007, David Lee Roth a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame în calitate de solist al trupei Van Halen. Albumele grupului american s-au vândut în peste 80 de milioane de copii pe plan mondial, scrie Agerpres.

Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

A patra zi de grevă la STB. Doar 25% din parcul auto a ieșit pe traseu

Sute de şoferi refuză să iasă pe traseu, fiind a patra zi de grevă a angajaţilor STB. Transportul în comun din Capitală este afectat....

Românii își petrec zilele de concediu la cozile de la ghișee

Pierderea timpului la cozile de la ghișee nu este o noutate. Din păcate, românii sunt nevoiți în continuare să meargă la ghișee pentru a-și...
Ultima oră
Pe aceeași temă