Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Imagini de la Revoluţia română din 1989

Pe 20 decembrie 1989, Timişoara devine primul oraş care iese de sub comunism. Pe 21 decembrie, mitingul din Bucureşti care ar fi trebuit să reconfirme puterea regimului, se transformă într-o mişcare de protest. A doua zi, Nicolae şi Elena ...

Share

Romania libera 0 comentarii

20.12.2010 - 11:10
Pe 20 decembrie 1989, Timişoara devine primul oraş care iese de sub comunism. Pe 21 decembrie, mitingul din Bucureşti care ar fi trebuit să reconfirme puterea regimului, se transformă într-o mişcare de protest. A doua zi, Nicolae şi Elena Ceauşescu fug din sediul CC al PCR cu ajutorul unui elicopter. După o scurtă escală la Snagov cei doi sunt lăsaţi în zona Titu şi preluaţi de miliţie. În jurul orei 18:00 cuplul Ceauşescu este luat şi depus într-o unitate militară din Târgovişte. Se desfăşoară prima şedinţă a Comitetului Frontului Salvării Naţionale. Între timp, au loc lupte de stradă în principalele oraşe din România. În Ajunul Crăciunului, pe 24 decembrie, este proclamată Victoria revoluţiei.Chiar în ziua de Crăciun, în urma unui proces al Tribunalului Militar Excepţional organizat de CFSN, Nicolae şi Elena Ceauşescu sunt condamnaţi la moarte prin împuşcare. (Imagini din arhiva Asociaţiei 21 Decembrie 1989 şi din arhiva RL)

Citește totul despre:

Comentarii

loading...