18.1 C
București
luni, 27 septembrie 2021

Un urs a desfigurat un bărbat. Tanczos Barna anunță calm modificarea legislației

Vineri, un bărbat a fost atacat de urs la o fermă de lângă Cristuru Secuiesc. A fost supus unei intervenţii chirurgicale de 6 ore la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc.

„Și această tragedie este un semnal de alarmă că modificarea legislației, care ar permite intervenția de urgență atunci când este semnalată prezența urșilor periculoși în localități, este indispensabilă și din ce în ce mai urgentă. Cele două proceduri, de intervenție imediată și de prevenție, trebuie să existe în paralel în soluționarea problemei. Tocmai din aceste considerente lucrăm la proiectul de ordonanță pentru modificarea legislației, conform căruia în maximum 24 de ore de la sesizarea unui atac, în câteva ore la locul respectiv se va deplasa o echipă formată de jandarmi și vânători care va interveni gradual, în funcție de situație. Este responsabilitatea și datoria statului să asigure siguranța cetățenilor. Trebuie să prevenim tragediile de acest tip!”, este anunțul lui Tanczos Barna.

Conform CJ Harghita, este vorba despre un bărbat de 54 de ani care a fost atacat în zorii zilei la o fermă de lângă Săcel. Acesta a fost transportat imediat la spitalul din Odorheiu Secuiesc, unde i s-a acordat asistența medicală de urgență, și în urma CT-ului efectuat a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență din Miercurea Ciuc.

Aici a fost operat, deoarece a suferit răni grave în zona pieptului.

„Este vorba despre o ursoaică periculoasă. În plus față de chirurgie toracică, bărbatul atacat are nevoie de intervenție chirurgicală neuronală, oro-maxilo-facială și reconstrucție plastică. Ne-am consultat cu Tánczos Barna, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor și așteptăm documentația din partea Asociațiilor de Vânătoare pentru a fi realizată o intervenție de urgență”, a anunțat CJ Harghita.

Ultima oră
Pe aceeași temă