14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăMediuUn urs a desfigurat un bărbat. Tanczos Barna anunță calm modificarea legislației

Un urs a desfigurat un bărbat. Tanczos Barna anunță calm modificarea legislației

Vineri, un bărbat a fost atacat de urs la o fermă de lângă Cristuru Secuiesc. A fost supus unei intervenţii chirurgicale de 6 ore la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc.

„Și această tragedie este un semnal de alarmă că modificarea legislației, care ar permite intervenția de urgență atunci când este semnalată prezența urșilor periculoși în localități, este indispensabilă și din ce în ce mai urgentă. Cele două proceduri, de intervenție imediată și de prevenție, trebuie să existe în paralel în soluționarea problemei. Tocmai din aceste considerente lucrăm la proiectul de ordonanță pentru modificarea legislației, conform căruia în maximum 24 de ore de la sesizarea unui atac, în câteva ore la locul respectiv se va deplasa o echipă formată de jandarmi și vânători care va interveni gradual, în funcție de situație. Este responsabilitatea și datoria statului să asigure siguranța cetățenilor. Trebuie să prevenim tragediile de acest tip!”, este anunțul lui Tanczos Barna.

Conform CJ Harghita, este vorba despre un bărbat de 54 de ani care a fost atacat în zorii zilei la o fermă de lângă Săcel. Acesta a fost transportat imediat la spitalul din Odorheiu Secuiesc, unde i s-a acordat asistența medicală de urgență, și în urma CT-ului efectuat a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență din Miercurea Ciuc.

Aici a fost operat, deoarece a suferit răni grave în zona pieptului.

„Este vorba despre o ursoaică periculoasă. În plus față de chirurgie toracică, bărbatul atacat are nevoie de intervenție chirurgicală neuronală, oro-maxilo-facială și reconstrucție plastică. Ne-am consultat cu Tánczos Barna, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor și așteptăm documentația din partea Asociațiilor de Vânătoare pentru a fi realizată o intervenție de urgență”, a anunțat CJ Harghita.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă