20.8 C
Bucharest
Monday, 2 October 2023
HomeMediuPoluare pe râul Bistriţa, în judeţul Neamţ! Concentrația fierului, depășită de trei...

Poluare pe râul Bistriţa, în judeţul Neamţ! Concentrația fierului, depășită de trei ori

Concentraţia fierului din râul Bistriţa este de trei ori mai mare la intrarea în judeţul Neamţ, ca urmare ca poluării produse de la fosta platformă minieră Isipoaia din judeţul Suceava.

„Conform interpretării rezultatelor în secţiunea ieşire – judeţul Suceava, intrare – judeţul Neamţ, pe râul Bistriţa rezultă o depăşire a fierului de trei ori, respectiv 1,566 în loc de 0,5 şi o uşoară depăşire a manganului, respectiv 0,136 în loc de 0,1”, a declarat prefectul Adrian-Vasile Niţă, în urma analizei efectuate, duminică, în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Neamţ.

În cadrul şedinţei s-a hotărât prelevarea periodică de probe şi analizarea lor în laborator, inclusiv pentru radioactivitate.

Consumul de peşte provenit din mai multe localităţi riverane râului Bistriţa, în apropiere de graniţa cu judeţul Suceava, a fost restricţionat.

Totodată, în aceleaşi localităţi s-au impus interdicţii ca animalele să fie adăpate din râul Bistriţa, iar apa să fie folosită la irigaţii.

Râul Bistrița a fost poluat sâmbătă seara, cu ape de mină provenite de la fosta platformă minieră Isipoaia – judeţul Suceava.

Sesizarea către autorităţile nemţene a fost făcută de reprezentanţii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Suceava care au constatat că, pe raza oraşului Broşteni, în zona localităţii Holda, apa are o culoare cărămizie.

Cursul de apă era afectat pe un tronson cu o lungime de aproximativ 3 kilometri.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Șeful politicii externe a UE a declarat că Ucraina are nevoie de mai mult ajutor militar

Șeful politicii externe a Uniunii Europene, Josep Borrell, a declarat duminică, în timpul unei vizite la Kiev, că Ucraina are nevoie de mai mult...

Statul vrea telefoane de ultimă generație în plină AUSTERITATE

Ministerul Economiei a plătit 17.000 de euro pentru 21 de telefoane de ultimă generație.STATUL ARE UNDĂ VERDE LA RISIPĂ ...

Vremea – 1 octombrie – Se schimbă temperaturile din prima zi de Octombrie

Duminică, 1 octombrie 2023, vremea continuă să aducă valori termice mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă din an. Vremea în toată țara...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies