Acest lucru a fost transmis de Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării care apreciază că respectivul produs turistic este toxic pentru rezervația biosferei.
„Dragi turiști, nu vă lăsați păcăliți cumpărând acest produs turistic, pentru că Delta nu se poate vizita într-o excursie de o zi, cu plecare din București, străbătând 600 km pe drumul București-Tulcea și apoi alți zeci de km pe apă. Vor fi bani aruncați pe o deplasare din care veți rămâne cu un gust amar pentru că nu veți apuca să vedeți nimic din frumusețea Deltei. La finalul zilei, veți rămâne doar cu oboseala și zgomotul bărcii care gonește pe canale, pentru a se încadra în timp”, spune președintele AMDTDD Cătălin Țibuleac.
Țibuleac spune că Delta se vizitează lent, în câteva zile, în bărci cu viteză mică sau în caiac canoe, cu ghizi care pot arata frumusețea florei, a faunei, a tradițiilor, a gastronomiei deltaice și firește, la finalul excursiei lăsând locul curat. „Ne aflăm într-o Rezervație naturală și trebuie să învățăm să o respectăm, să o protejăm, ca să se poată bucura și generațiile viitoare de această minune unică în Europa: Delta Dunării!”
Delta Dunării oferă și produse turistice prietenoase cu mediul, care sunt construite de operatorii de pe Litoral, în parteneriat cu proprietarii de pensiuni sau de Puncte Gastronomice Locale din Delta Dunării.