13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăMediuO cu totul altă hartă a Marelui Război

O cu totul altă hartă a Marelui Război

Arhivele Naționale ale Marii Britanii au lansat ieri, întâi august, o hartă interactivă mai inedită a Primului Război Mondial: proiectul evidențiază locuri și  oameni cheie mai puțin citați atunci când se vorbește despre istoria conflictului.

Realizat în cadrul proiectului Primul Război Mondial 100, harta prezintă așezări dintre cele mai exotice, din Gambia în Zimbabwe și din Falkland sau Honduras în insulele Pacificului. Perspectiva diferă de viziunea comună a istoriografiei mondiale, care se concentrează îndeosebi pe istoria Frontului de Vest.

Proiectul cuprinde în forma actuală doar teritoriile care aparțineau pe atunci Imperiului Britanic, în următorii patru ani, însă, se va extinde și la alte zone. Stephen Twigge, expertul Arhivelor Naționale Britanice, spune că noua hartă relevă în primul rând cât de multe națiuni au participat la Marele Război: „puteți acum afla povești ale unor țări mai puțin cunoscute, dar implicate în evenimente celebre ale conflictului, pentru a înțelege mai bine scara globală și întregul impact al Primului război Mondial.”

Cele mai citite

Lamborghini va fabrica o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

VIDEO. “Am început să am psihoze”. Cuplul din showbiz care s-a despărțit după patru ani de relație

Una dintre cele mai cunoscute influencerițe din România a făcut marele anunț: s-a despărțit de iubitul ei. Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu au făcut...
Ultima oră
Pe aceeași temă