24.6 C
București
duminică, 19 septembrie 2021

Ministerul Mediului promite o mai bună reciclare

„Din 15 ianuarie 2021, toţi operatorii din piaţa de ambalaje vor fi sub lupa SIADT- Sistemul Informatic de Urmărire a Trasabilităţii Deşeurilor din Ambalaje: de la OIREP-uri, la colectori şi până la reciclatori. Practic, odată cu acest sistem, se va face trecerea de la o piaţă care astăzi (în anumite cazuri) se închide doar pe cifre, la una care se va închide pe cantităţi reale de deşeuri. Astfel, va duce la dispariţia situaţiilor în care colectarea sau reciclarea se realizau doar pe hârtie.”, a spus Mircea Fechet, secretar de stat în Ministerul Mediului, citat de News.ro.

Un avantaj al utilizării sistemului este posibilitatea blocării unei tranzacții și trimiterea în contol a inspectorilor în situația în care datele furnizate de partenerii aceluiași contract diferă.

„Piaţa neagră a deşeurilor din ţară trebuie să dispară. Şi mai trebuie ceva: să încetăm să mimăm reciclarea şi să o impulsionăm la maximum, chiar şi în al 12-lea ceas. România are ţinte asumate şi drumul nu poate fi decât unul singur: să trecem de la ţara depozitării la cea a reciclării”, a mai adăugat Mircea Fechet.

Ultima oră
Pe aceeași temă