19.9 C
Bucharest
Monday, 25 September 2023
HomeMediuCriza climaticăVietnamul înregistrează cea mai ridicată temperatură din istorie: de 44,1°C

Vietnamul înregistrează cea mai ridicată temperatură din istorie: de 44,1°C

Vietnamul a înregistrat cea mai ridicată temperatură din istorie, puțin peste 44C, iar experții sunt de părere că aceasta va fi depășită în curând din cauza schimbărilor climatice, transmite BBC.

Recordul a fost stabilit în provincia nordică Thanh Hoa, unde oficialii au avertizat populația să rămână în casă în cele mai călduroase momente ale zilei.

Alte țări din regiune s-au confruntat, de asemenea, cu o vreme extrem de caldă.

Thailanda a raportat o temperatură record de 44,6C în provincia Mak din vestul țării.

Între timp, presa din Myanmar a raportat că într-un oraș din estul țării s-a înregistrat o temperatură de 43,8 grade Celsius, cea mai ridicată temperatură din ultimul deceniu.

Ambele țări se confruntă cu o perioadă caldă înainte de sezonul musonic, dar intensitatea căldurii a depășit recordurile anterioare.

La Hanoi, expertul în schimbări climatice Nguyen Ngoc Huy a declarat pentru AFP că noul record din Vietnam este “îngrijorător”, având în vedere “contextul schimbărilor climatice și al încălzirii globale”.

“Cred că acest record se va repeta de multe ori”, a spus el. “Confirmă faptul că schimbările climatice extreme se dovedesc a fi adevărate”.

În orașul Danang, din centrul Vietnamului, fermierul Nguyen Thi Lan a declarat pentru AFP că muncitorii trebuie să înceapă mai devreme ca niciodată și să termine la ora 10:00.

Precedentul record de temperatură din Vietnam, de 43,4 grade Celsius, a fost stabilit în provincia centrală Ha Tinh în urmă cu patru ani.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies