19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăMediuAutostrăzile din Spania vor fi taxate în funcție de cât poluează utilizatorii

Autostrăzile din Spania vor fi taxate în funcție de cât poluează utilizatorii

Spania, o ţară în care trăiesc milioane de români şi care trăieşte din turism, a venit cu soluţia unor drumuri care se pot întreţine singure. A propus introducerea unui sistem de taxare.

Guvernul de la Madrid spune că fiecare şofer care vrea să se folosească de autostradă trebuie să plătească. În acest mod, drumurile ţării nu ar mai depinde de banii publici.

„În unele ţări, există deja acest sistem. În plus, în toate ţările europene unde se foloseşte, banii din taxele de drum se duc la întreţinere”, spune Sergi Sauri, directorul Centrului pentru Inovare în Transport:

Ideea face parte din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă pe care Madridul îl propune Bruxelles-ului. El este considerat necesar pentru Spania, chiar dacă reprezintă o măsură drastică.

„Plăteşti în funcţie de cât poluezi. Are sens să fii taxat în funcţie de distanţa pe care o parcurgi”, adaugă Sergi Sauri.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Ce priorități va avea Firea ca primar general: școli, transport, termoficare și spitale

Gabriela Firea, cea care este, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, a transmis un mesaj în care anunță ce...

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...

Rețetă de Conopidă la Cuptor

Ingrediente o conopidă mare (aproximatic 2 kg) 400 g de smântână cu 12% grăsime 230 g cașcaval 2 ouă o bucată mică de unt necesară pentru a unge vasul pentru cuptor o...
Ultima oră
Pe aceeași temă