4.4 C
București
vineri, 21 ianuarie 2022
AcasăMediuAmendă uriașă pentru transport de deșeuri medicale

Amendă uriașă pentru transport de deșeuri medicale

Comisarii de mediu din București au dat o amendă de 80.000 de lei pentru deșeuri medicale transportate ilegal. Ei au confiscat și o mașină și au făcut sesizare pentru întocmirea unui dosar penal.

Incidentul a avut loc la finalul lunii octombrie. O echipă de comisari din cadrul Comisariatului Municipiului Bucureşti al Gărzii Naţionale de Mediu a descoperit un transport ilegal de deşeuri periculoase provenite din activitatea medicală.

Operatorul nu deţinea autorizaţie pentru transportul unor astfel de materiale, iar condiţiile de transport nu erau nici ele conform legii, conform cotidianul.ro.

Amenda de mediu pentru deșeuri medicale transportate ilegal a fost de peste 80000 lei

În consecinţă, comisarii au aplicat două sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 80.000 lei, iar mașina a fost confiscată.

În plus, a fost înaintată o sesizare penală către Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, pentru nerespectarea măsurilor obligatorii în desfăşurarea activităţilor de colectare, tratare, transport şi eliminare a deşeurilor periculoase.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă