7.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăMediu11 platforme pentru gunoiul de grajd finanțate cu banii de la Mediu....

11 platforme pentru gunoiul de grajd finanțate cu banii de la Mediu. Vezi unde sunt ele!

11 platforme noi de colectare a gunoiului de grajd și o stație de compostare vor intra pe lista Ministerului Mediului pe care se mai află alte 27 platforme în construcție dar și 117 investiții similare finalizate din 2002 și până anul acesta.

„Cele 12 localităţi beneficiare ale acestei tranşe de finanţare din partea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor sunt: Parva – judeţul Bistriţa Năsăud, Unguraş – judeţul Cluj, Colibaşi – judeţul Giurgiu, Şotânga – judeţul Dâmboviţa, Valea Mărului – judeţul Galaţi, Vetrişoaia – judeţul Vaslui, Saraiu – judeţul Constanţa, Tîrguşor – judeţul Constanţa, Dobrosloveni – judeţul Olt, Vadu Paşii – judeţul Buzău, Gogoşari – judeţul Giurgiu, pentru platforme, şi Prisăcani – judeţul Iaşi, pentru staţia de compostare.”, a anunțat Ministerul într-un comunicat de presă.

Ministerul Mediului încearcă astfel să rezolve una dintre cele mai grave probleme pe care le are România în ceea ce privește poluarea cu nitrați, substanțe periculoase pentru sănătate ce ajung în pânza freatică și, ulterior, în apa scoasă din fântâni în localitățile din mediul rural ce nu au o sursă centralizată de alimentare cu apă.

„Gospodărirea gunoiului de grajd la nivel de comună s-a dovedit cea mai eficientă soluţie pentru combaterea poluării cu nitraţi, având în vedere specificul României. Ţara noastră are peste 3 milioane de ferme mici sau gospodării de subzistenţă, care nu au posibilităţile necesare tratării corespunzătoare a bălegarului, fapt care generează o poluare difuză la nivelul comunelor.”, este mesajul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.

Unitățile Administrativ Teritoriale ce au intrat pe lista beneficiarilor acestor platforme au obligația de a asigura 5% din investiție, diferența de 95% fiind acoperită din fondurile de mediu. După finalizarea lucrărilor, aceste obiective vor fi transferate autorităților locale iar exploatarea lor se va face sub monitorizarea Ministerului Mediului.

Cele mai citite

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...

SUA „vor continua” să parașuteze ajutor umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) "vor continua" să paraşuteze ajutor umanitar în Fâşia Gaza, a afirmat marţi un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al...
Ultima oră
Pe aceeași temă