15.5 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăLifestyleZiua Internațională a Berii: Care sunt cele mai scumpe beri din lume

Ziua Internațională a Berii: Care sunt cele mai scumpe beri din lume

Potrivit InternationalBeerDay.com, berea este celebrata în peste 200 de oraşe la nivel mondial, iar petrecerile nu vor fi dedicate doar consumatorilor, ci şi celor care muncesc tot anul pentru a o produce. Produsul ocupă al treilea loc în topul mondial al băuturilor, iar apa şi ceaiul sunt cele mai consumate lichide în cantităţi mari.

Originea sa datează încă de acum 6.000 de ani, fiind considerată băutura preferată a zeiţei fertilităţii, iar în prezent este destinată tuturor. O servim în timp ce ne uităm la meciuri, când avem musafiri, la petreceri, la festivaluri, şi, mai ales, alături de un grătar.

Conform Asociaţiei Berarii României, ţara noastră s-a clasat în 2017 pe locul 7 la nivel european datorită consumului de bere pe cap de locuitor, respectiv 82 de litri şi aduce anual peste 530 de milioane de euro la bugetul de stat. 

Berea cu cannabis, inventată în Canada

După ce au fost inventaţi covrigeii frăgeziţi cu vin şi care conţin seminţe de cânepă, recent a fost realizată prima bere cu canabis în Canada. Băutura este parfumată cu acest drog, iar pentru conceperea sa, canadienii au primit o subvenţie de 300.000 de dolari de la provincia Ontario, scrie The Guardian.

Însă nu este singura combinaţie inedită. Favorita amatorilor de „experimente ciudate” a devenit îngheţata cu aromă de bere. Ideea a venit după ce iubitorii de dulciuri şi-au manifestat dorinţa de a crea un astfel de desert. Astfel au împăcat setea de băuturi răcoritoare cu preferinţa pentru dulce.

Sortimente mai tari decât whiskey-ul

Mulţi dintre noi credem că berea nu este o băutură atât de tare din punct de vedere al volumului de alcool. Totuşi, scoţienii au conceput Armageddon, una dintre cele mai surprinzătoare „creaţii” – cu 65% volum de alcool.

Pe locul al doilea se află Start The Future, cu 60%, fabricată în Olanda, iar Germania ocupă locul al treilea cu „licoarea fertilităţii” care are 57%, în timp ce la coada clasamentului este Chocolate Rain, din Statele Unite ale Americii – 19,5% volum alcool, însă este cea mai specială deoarece odata turnată în pahar capătă parfum de vanilie şi stafide.

Cele mai multe sortimente ale acestei băuturi sunt regăsite în Belgia, unde exista un număr 1.131 de tipuri de bere, datorită condiţiilor meteo ideale pentru cultivarea orzului şi hameiului, iar Africa este recunoscută pentru berea de manioc – o plantă care poate fi un element esenţial în dieta pentru slăbit a peste 500 de milioane de oameni, scrie descoperă.ro.

Nici cel mai bun prieten al omului nu este neglijat, deoarece compania australiană Paws Point a creat „Dog Beer”, elaborată pe baza unei reţete speciale. Băutura are aromă de carne de vită şi conţine vitamina E.

În timp ce bărbaţii preferă să bea berea, pentru femei acest lichid este unul dintre cele mai bune trucuri pentru bronzul perfect în sezonul estival.

Compania PicoBrew a lansat un aparat cu ajutorul căruia utilizatorii îşi pot prepara bere singuri acasă. Ingredientele necesare, furnizate de berării de renume, pot fi comandate pe site-ul producătorului.

Dispozitivul, numit Pico Model C, poate prepara 5 litri de bere proaspătă în 2 ore. Consumatorii pot selecta cât de amară va fi băutura prin simpla rotire a unui buton.

Berea poate fi foarte tare în ceea ce priveşte volumul de alcool, dar şi foarte costisitoare, transmite Saucey.com.

TOP-ul celor mai scumpe beri din lume:

1. LOST ABBEY CABLE CAR KRIEK – doar 750 ml din această băutură costă 923 de dolari

2. BREWDOG END OF HISTORY – care are 55% volum de alcool, 650 ml şi costă 765 de dolari

3. SAM ADAMS UTOPIAS – cu un volum de alcool de 28%, iar 750 ml costă 199 de dolari

Ţara cu cel mai mare consum de bere din lume este Lituania, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, unde un locuitor bea în medie 910 de beri pe an.

Cele mai citite

Ce priorități va avea Firea ca primar general: școli, transport, termoficare și spitale

Gabriela Firea, cea care este, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, a transmis un mesaj în care anunță ce...

Pensiile în luna mai. S-a hotărât dacă vor fi plătite în avans

Guvernul României a decis să aprobe în avans plata pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale pentru luna mai 2024, conform informațiilor...

Un rapper iranian a fost condamnat la moarte

Rapper-ul iranian Toomaj Salehi a fost condamnat la moarte astăzi, 24 aprilie 2024. Starul este acuzat că are legătură cu tulburările din Iran din...
Ultima oră
Pe aceeași temă