14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestyleYouTube lansează miercuri primele sale seriale franţuzeşti

YouTube lansează miercuri primele sale seriale franţuzeşti

YouTube, filială a grupului Google, şi-a înmulţit în ultimele luni anunţurile referitoare la producţia de conţinuturi: un serial în spaniolă, cu actorul Gael Garcia Bernal, un serial SF cu actorul Tom Felton – cunoscut din franciza “Harry Potter” – şi un serial cu Kirsten Dunst, coprodus de George Clooney.

Noile seriale franţuzeşti realizate de compania americană vor fi disponibile în 17 ţări în care este accesibil serviciul YouTube Prime.

“Groom” (10 episoade de câte 22 de minute), produs de Studio Bagel (deţinut de grupul Canal+), prezintă povestea lui William, fiul proprietarului unui mare hotel şi care trebuie să înceapă să lucreze ca simplu angajat al acelui hotel pentru a nu fi dezmoştenit.

Această comedie, care se bazează pe un serial online, se inspiră din serialele franceze “H” şi “Palace”. Mai multe vedete din showbizul francez, precum Marc Lavoine, Marthe Villalonga, Kyan Khojandi şi Natoo – o vedetă de pe YouTube, vor avea apariţii speciale în această producţie.

“Les emmerdeurs” (10 episoade cu durate de 26 de minute), centrată pe Golden Moustache (un grup umoristic al postului de televiziune M6), este o comedie cu o acţiune plasată în Al Doilea Război Mondial, în care patru tineri care dobândesc super-puteri vor intra în Rezistenţa franceză.

Această comedie fantezistă, care se inspiră din franciza “Indiana Jones”, serialul “Misfits” şi universul lui Joss Whedon (creatorul serialului “Buffy”) potrivit creatorilor săi, a fost selecţionat de Festivalul de ficţiune de la La Rochelle.

Noile seriale, ce provin de pe reţelele de canale YouTube, ce au milioane de vizualizări, au fost selecţionate după lansarea unei oferte publice de proiecte, “în urma unei informări foarte largi, care a lăsa creatorilor toată libertatea lor editorială şi creativă”, a explica pentru AFP Justine Ryst, directoarea departamentului de Parteneriate din cadrul YouTube pentru Europa de Sud.

YouTube Premium, care a lansat şi seriale germane şi britanice, propune abonaţilor săi aproximativ 60 de programe originale exclusive, din care 80% sunt americane (documentare, reality-show, ficţiune). Directorii serviciului au anunţat că intenţionează să lanseze alte 50 de producţii noi în lunile viitoare.

Cele mai citite

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...
Ultima oră
Pe aceeași temă